SASE LUCRURI CARE ITI LUNGESC VIATA

Inapoi Autor: Florin Diaconu - Psyho-Med
Sase lucruri simple care iti lungesc viataAlimentatia sanatoasa si miscarea in aer liber sunt cai devenite "traditionale" cand este vorba despre cresterea sperantei de viata. Dar pe langa acestea mai exista cateva mijloace, pe care fiecare dintre noi le are la indemana si care iti pot spori in mod semnificativ numarul anilor.

Sfaturile prezentate de Yahoo! Health sunt concluziile unor studii de specialiate, care au dovedit utilitatea acestora.

Folosirea atei dentare este un mijloc care fereste inima de afectiuni grave. Este dovedita legatura intre sanatatea orala si sanatatea inimii. Studiile au aratat ca personale care au probleme parodontice sufera si afectiuni severe ale inimii.

Legatura este facuta de o serie de bacterii care se dezvolta in cavitatea bucala si care contribuie la formarea placilor grase de pe artere si vene. O alta teorie sustine ca bateriile determina procese inflamatorii la nivelul vaselor de sange, care in final duc la blocarea acestora.

Somnul suficient tine bolile departe. Ideal este si un pui de somn la mijlocul zilei, cea mai buna modalitate de a te destresa si relaxa. In ritmul normal de activitate, miezul zilei este momentul activitatii maxime pentru inima. Prin urmare, medicii sugereaza ca activitatile relaxante de la amiaza sunt o cale eficienta spre a creste sanatatea inimii. Durata pauzei de pranz nu trebuie sa fie foarte mare, 30 de minute de relaxarea fiind suficiente.

Un animal de companie este un mare avantaj pentru sanatea inimii. Proprietarii de animale au tensiunea arteriala, trigliceridele si nivelul colesterolului mai redus decat cei care nu au un animal.

O pisica reduce riscul unui atatc de cord cu o treime. Proprieterii de caini au semnificativ mai multe sanse de a trece peste primul an de dupa un atac de cord, decat cei care nu au un caine. Plimbarile zilnice, impreuna cu animalul de casa, sunt, evident, benefice pentru sanatatea inimii.

Consuma in mod regulat coaja de portocala. In medicina chineza, coaja de portocala este utilizata in mod frecvent pentru a imbunatati digestia si a combate efectele consumul de carne grasa.

In fapt, coaja de portocala reduce colesterolul, cu o eficienta mult sporita fata de medicamentele obisnuite si nu are niciun fel de efecte secundare. Anumite substante din pigmentul existent in coaja de portocala au capacitatea de a reduce colesterolul rau fara a afecta nivelul colesterolului bun.

Bea suc de telina proaspat. Aceasta este una dintre cele mai bune cai care intervin in reducerea tensiunii arteriale. In plus, telina si tulpinile de telina sunt bogate in agenti anitinflamatori si antioxidanti. Sucul de telina devine eficient daca sunt baute doua pahare de suc de radacina de telina, cotoare si frunze proaspate, pe zi.

Extractul de paducel, pudra sau alte preparate din paducel au fost utilizate pe scara larga inca din secolul al XVII-lea. Proprietatile lui sunt multiple fiind un tonic cardiac fara efecte secundare. In plus, are capacitatea de a curata sangele de toxine si regleaza tensiunea arteriala.

Sucul de paducel poate tine sub control inclusiv nivelul zaharului din sange. In concluzie, suplimentele din paducel sunt binevenite si sunt o alta cale care iti poate face viata mai lunga si mai sanatoasa.

Psyho Med

Suflet frumos in corp sanatos.

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp