Proiectul GAMMA februarie II

Inapoi Autor: Diana Ciubotaru apud Stanislav Grof, Peter Russell si Ervin Laszlo

Caracteristici eveniment:

  • Tip: Curs dezvoltare personală
  • Target: Adulți
  • Locație: Iasi
Recomandarea acestei săptămâni este lectura cărţii "Revoluţia Conştiinţei", o carte scrisă de Erwin Laszlo, Stanislav Grof şi Peter Russell ce reprezintă transcrierea unei discuţii ce s-a născut din pasiunea lor pentru această topică fascinantă Conştiinţă - Univers - Umanitate.
Ken Wilber ne invită la lectura cărţii punctând cele mai frumoase aspecte ale discuţiei şi prezentând intelocutorii într-o manieră ce te provoacă şi mai mult la studiul muncii lor.
"Revoluţia conştiinţei" este o discuţie extraordinară între trei dintre cele mai frumoase minţi ale timpului nostru, spirituală în ceea ce priveşte schimbul de idei, tolerantă în modul de abordare, strălucitoare în intenţia de a ne trezi conştiinţa.
Stanislav Grof este unul dintre psihologii de frunte ai timpului nostru şi al tuturor timpurilor, care cu siguranţă va fi recunoscut astfel de către istorie. Numeroasele sale cărţi sunt deja legendare, de la "Tărâmurile subconştientului uman" la "Dincolo de creier" şi la "Jocul cosmic". Toţi prietenii şi colegii îşi arată profundul respect pentru meritele sale şi îl înconjoară cu o afecţiune autentică. Este un adevărat pioner în domeniul explorării moderne a tărâmurilor vaste şi aparent nelimitate ale conştiinţei, iar descrierile pe care le face acestui peisaj extraordinar îl luminează cu o acurateţe şi o pasiune de neegalat.
Peter Russell este un teoretician strălucit care aduce o creativitate uimitoare fiecărui subiect pe care îl abordează. În cărţi precum "Pământul care se trezeşte", "Creierul global" şi "Gaura albă în timp", Peter se axează iar şi iar pe ceea ce pare a fi problema crucială pentru mileniul următor: în ce mod vor afecta schimbările conştiinţei schimbările din lume în general? Dacă vrem să intrăm într-un viitor mai potrivit, ce schimbări putem face acum pentru a determina schimbarea pozitivă? E oare prea târziu? Ce facem atunci? Peter abordează aceste probleme nu numai intelectual, ci şi cu o sensibilitate care se relevă în fiecare pagină pe care o scrie.
Ervin Laszlo poate fi numit un geniu al sistemelor de gândire. În cărţi mult prea numeroase pentru a putea fi enumerate - includ printre preferatele mele "Vederea sistemică asupra lumii", "Evoluţia: marea sinteză", "Alegerea", "Iazul care şopteşte" şi "Mileniul trei" - Erwin Laszlo, probabil mai mult ca oricine, a afirmat un fapt foarte adevărat, dar deconcertant: trăim într-un univers în care suntem legaţi fără speranţă unul de celălalt, conectaţi în mod miraculos la toate elementele realităţii. Opera sa, care se întinde pe patru decenii, a fost o chemare clară şi consecventă la recunoasterea sistemului de interconexiuni care există în natură şi în societate, sistem care conţine lumea noastră, viaţa noastră, speranţele şi visele noastre. Ridicându-se la o perspectivă globală, a ajutat nenumăraţi indivizi să scape de limitele şi dezamăgirea care bântuie lumea modernă de cel puţin trei secole încoace. La sugestia lui Uwe Morawetz de la Universitatea de Pace Internaţională de la Berlin, el este cel care a strâns toate aceste discuţii într-o carte.
Cei trei s-au întâlnit timp de mai multe zile, spune Ervin, pentru a "reflecta asupra şanselor de pace din lume şi am sfârşit prin a vorbi despre criză, transformare, scopuri şi valori, perspective asupra lumii, înţelegerea propriei vieţi şi a altora, artă, ştiinţă, religie şi spiritualitate. Mai presus de toate, am vorbit despre conştiinţă. Am descoperit că, de fapt, starea conştiinţei noastre era problema principală care se afla la baza tuturor celorlalte".
Aşa am început conversaţia. În paginile care urmează puteţi urmări discuţia captivantă pe măsură ce se abordează cele mai importante subiecte: atât importanţa transformării conştiinţei, cât şi importanţa altor factori, de la educaţia copiilor la politicile economice si instituţionale. Iar la sfârşit, care e concluzia? Poate că Peter Russell o spune mai bine ca mine:
"Toţi punem cap la cap elementele necesare pentru a ne împlini vieţile, pentru a fi mai fericiţi şi mai sănătoşi. E ca un joc în care fiecare piesă contează. Iar uneori, o piesă neînsemnată poate determina unirea multor altora, ducând la trezirea spirituală.
Greşim dacă ne gândim că noi trebuie să-i schimbăm pe ceilalţi. Acest lucru ne face să credem că suntem speciali şi ne pune într-o poziţie de conducere, de control. Toţi suntem în aceeaşi situaţie. Cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ne-o punem este: cum pot face ca acţiunile mele să faciliteze schimbarea mai eficient?"
Stanislav Grof, Peter Russell şi Ervin Laszlo au pus în această carte şi în multe altele elemente care au valoarea câtorva vieţi trăite pentru a duce schimbarea un pic mai departe.
Stanislav Grof, Peter Russell, Ervin Laszlo - Revoluţia conştiinţei.
De la Diana Ciubotaru - psihologul din Iaşi
Gamma Clinic Psychology - Psihoterapeut principal Diana Laura Ciubotaru

Gamma Clinic Psychology - Psihoterapeut principal Diana Laura Ciubotaru

Tu eşti stăpânul vieţii tale!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp