Diferența dintre Psiholog/Psihiatru și Psihoterapeut

Inapoi Autor: Diferența dintre Psiholog/Psihiatru și Psihoterapeut

Psihologul a terminat Facultatea de Psihologie și se ocupă cu studiul minții umane în toate ipostazele sale, este un bun cunoscător al sufletului omenesc și al comportmentelor umane și un fin observator. De obicei, psihologii se specializează în diverse ramuri, cum ar fi: psihologie clinică, psihologie comportamentală, psihologie educațională, psihologia muncii și transporturilor etc. Lista continuă și e foarte lungă. Psihologii clinicieni, vin și ei în contact cu ceea ce noi numim „pacienți", contribuind la evaluarea acestora. De obicei, absolvenții facultății de psihologie, mai fac și un masterat, într-unul din domeniile psihologiei. Psihologul evaluează și testează clinic și nu eliberează tratament medicamentos.

Psihiatrul este medic, a terminat Facultatea de Medicină și un rezidențiat de psihiatrie. El se ocupă cu diagnosticul și tratamentul tulburărilor psihice, așa cum sunt ele catalogate în diverse clasificări (ICD, DSM ) și eliberează tratament medicamentos pentru diferite afecțiuni psihice.

Psihoterapeutul este o persoană care, fiind deja medic sau psiholog, a mai terminat o formare: o școală de psihoterapie, plus supervizare, și cel mai adesea și un master într-o anumită specializare. În afară de formarea pe care o face. Psihoterapeutul trece el însuși printr-o psihoterapie, analiză și dezvoltare personală continuă.

Grama Amalia Florentina - Cabinet Individual de Psihologie

Grama Amalia Florentina - Cabinet Individual de PsihologieRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp