Cum să-ți alegi un terapeut bun?

Inapoi Autor: Clinica Hope

,,Cum sa-ti alegi un terapeut bun” poate reprezenta o problematică reală a zilelor noastre, însă dacă iei în considerare anumite informații, răspunsul terapeutic va fi unul de suces.

Dacă ai momente cand nu te simti tu însuți, te confrunți cu emoții pe care cu greu le controlezi (tristețe, furie, frică ), dar pe care nu ți le explici și care par a nu avea sens în contextul în care te afli? Prezinți comportamente auto-distructive (băut/mâncat excesiv, jocuri în exces ) sau ai trecut printr-o experiență traumatică?

Ei bine, află că Organizația Mondială a Sănătății avertizează că problemele emoționale pot debuta încă din adolescență, prematur față de alte boli cronice, motiv pentru care, ar fi bine să fie tratate cât mai repede și discutate cu un terapeut.

De ce să alegi psihoterapia în cadrul clinicilor Hope?

beneficiezi de metode de tratament a căror eficiență este demonstrată științific terapeuții colaborează între ei. În acest mod, intervin și cunoștințele terapeutului obținute din alte cadre, cu alți pacienți, iar tu beneficiezi de o experiență îmbunătățită. 5 tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, care lipseau în Romania. scheme de tratament personalizate, care conțin medicamente și/sau psihoterapie individuală și de grup. 8000 de pacienți unici au primit consiliere și tratament corect în cadrul clinicilor Hope. clinică premiată internațional pentru bune practici în domeniul medicinei.

Recunosti un terapeut bun in functie de:

gradul de experiență și calificare – un terapeut bun ar trebui să aibă o diplomă de masterat în Psihologie sau o profesie conexă și să fie licențiat să practice terapia. La fel de important este și nivelul de experiență deținut pentru a trata problemele cu care tu te confrunți. În cadrul clinicilor Hope, psihoterapeuții sunt calificați și optează pentru integrarea celor mai recente studii știintifice în practica clinică directa. o anumită specialitate – specialiștii clincilor Hope vin cu expertiză de top în terapia dialectic-comportamentală. Poți beneficia de singurul program complet de terapie dialectic – comportamentală (DBT ) oferit în România. serviciile pe care le oferă – dacă acestea sunt calitative și adaptate personalității tale, obiectivelor, contextului de viață și resurselor. Clinicile Hope oferă programe specializate de tratament pentru tulburarea afectivă bipolară și tulburarea de personalitate borderline, unice în Romania empatia cu care tratează și modul de interrelaționare. Mai mult, un terapeut bun e motivat personal de dorința de a contribui la o transformare pozitivă în viața oamenilor. Ce înseamnă să faci terapie de calitate?

Conform unor statistici, procentul celor care merg în terapie este foarte mic, de aproximativ 10%. Și mai puțini dintre aceștia sunt cei care primesc ședinte eficente de terapie din partea unui specialist.

 

Terapia este una eficientă atunci când:

Terapeutul este calificat și are experiență dovedită. Acesta apeleaza tot timpul la metode demonstrate stiintific si programe de tratament recomandate de ghidurile internationale. Terapia este personalizată în funcție de nevoile tale. Ședințele de terapie au un obiectiv clar și sunt orientate spre rezultate reale. Relația terapeutică denotă compatibilitate, deoarece aceasta este considerată factorul cel mai important pentru producerea schimbării.

Puțină psihoeducație: Care este diferența dintre psiholog, psihiatru si psihoterapeut?

Psihologul a absolvit Psihologia și poate realiza examene psihice, evaluări, aplicări de chestionare psihologice. Când oamenii spun că merg la psiholog, de fapt, merg la psihoterapie. Psihiatrul este medic (a terminat Facultatea de Medicină ) care, mai apoi, a urmat specializarea Psihiatrie. El consultă orice tulburare psihică și face, după caz, recomandări de tratament medicamentos. Psihoterapeutul este, fie medic psihiatru (mai rar ), fie psiholog. Psihoterapia sau consilierea psihologică se bazează pe un tratament adaptat unei game extinse de simptome și tulburări psihice. Poate fi folosită ca metodă de autocunoaștere și dezvoltare personală.

Avantajele psihoterapiei:

Psihoterapia poate fi utilizată în combinație cu tratamentul medicamentos sau alte terapii.

 

Se dovedește a fi utilă în condiții precum:

abordarea evenimentelor stresante din viată boli medicale sau pierderi, cum ar fi moartea unei persoane dragi afecțiuni specifice de sănătate mintală, cum ar fi depresia sau anxietatea

Cercetările care abordează psihoterapia arată că majoritatea oamenilor care primesc psihoterapie experimentează ameliorarea simptomelor și sunt mai capabili să funcționeze în viața de zi cu zi. Aproximativ 75% dintre persoanele care intră în psihoterapie prezintă beneficii rezultate din urma ședințelor de psihoterapie. (American Psychological Association. Understanding psychotherapy and how it works. 2016 )

 

S-a demonstrat ca psihoterapia îmbunătățește bunăstarea emoțională și psihologică și produce schimbări pozitive la nivel mental și asupra corpului. Beneficiile includ și un număr mai redus de zile de boală, mai puține probleme medicale și o satisfacție crescută la locul de muncă.

Psihoterapia:

Îți oferă cadrul perfect în care te simți în singuranță și protejat cu ajutorul unui psihoterapeut calificat, vei avea acces la tehnici dezvoltate în cadrul unor școli specializate de terapie, a căror eficiență a fost demonstrată în tratarea oamenilor și îmbunătățirea calității vieții. aduce sprijinul pentru a ne putea rezolva problemele poate necesita un parcurs complex, dar aplică o serie de tehnici și metode a căror eficiență e demonstrată știintific. este o investiție pe termen lung în sănătatea ta și contribuie la îmbunătățirea calității vieții.
Clinica Hope

Clinica Hope

Regaseste-ti echilibrul

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp