Planul meu de gestionare emoțională

Inapoi Autor: Corina Marcu

Astăzi, oamenii s-au obișnuit cu stările de spirit \"proaste\", de la frică, anxietate, panică la tristețe, furie sau deznădejde... Au devenit o emoții firești deoarece contextul zilnic este permanent inundat de BREAKING NEWS! Acest lucru nu înseamnă că emoțiile pozitive au dispărut ci poate că au intrat într-un con de umbră pe fondul multiplelor crize socio-politico-economice cu care ne confruntăm. Cu toate acestea, emoțiile negative sunt benefice până la un anumit punct, nefiind recomandabil a fi exacerbate. Și totuși, acestea fac parte din noi înșine. Cu cât mai puțin le vom observa, cu atât mai intense vor deveni. Așadar, vă invit printr-un scurt exercițiu să vă opriți puțin pentru a vă împrieteni cu emoțiile voastre.

PLANUL MEU PENTRU GESTIONAREA EMOȚIILOR

1.Identifică evenimentele, relatiile, contextele care te frustreaza si iti provoaca o stare de spirit neplacuta/disconfortabila.

2.Care sunt credintele mele despre lucrurile negative care se intampla in viata mea?

3.Ce nevoi/dorinte personale nu îmi sunt satisfăcute?

4.Cum îmi pot reseta credintele pentru a-mi satisface nevoile/dorintele personale?

5.Ce pot face diferit data viitoare când se întâmplă evenimentul care m-a enervat?

6.Cum pot actiona efectiv pentru a-mi satisface nevoile personale si pentru a-mi crea o stare de bine?

Avem un cuvânt de spus în desfășurarea vieții noastre. Poate că nu putem influența neapărat ceea ce ne parvine din afară, dar putem ajusta reacția noastră la evenimentele, situațiile sau problemele cu care ne confruntăm. Avem atât dreptul cât și obligația de a alege lentilele de contact prin care să privim lumea. În funcție de panorama rezultată, viața va avea o evoluție sau alta. Filtrul prin care noi facem interpretarea celor care ni se întâmplă, va determina viitoarele noastre emoții,  gânduri, trăiri și comportamente. Acestea la rândul lor, vor genera alte trăiri de gen. Și, iată cum se instaurează un cerc vicios, din care nimeni nu are de câștigat, cu excepția cazurilor în care încărcătura trăirilor este una pozitivă.

Ioana-Corina Marcu - Cabinet Individual de Psihologie

Ioana-Corina Marcu - Cabinet Individual de Psihologie

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp