Psiholog Tălpeanu Claudia Mioara

psihoterapie (specialist), logoped, neuro trainer Neurofeedback Dinamic
Nota 10 din 2 recomandări
Locație: Constanta, jud. Constanta
Telefon: 0722 376 694
Poate iti imaginezi ca tot ceea ce ai avea nevoie pentru a functiona eficient este un anumit plan si control comportamental.
Iti pot oferi si aceste lucruri daca aceasta este credinta ta, insa eu te pot intreba: -,Sa controlezi ce anume?

Imi place ideea de control comportamental.
Sunt unii psihologi care aplica aceasta idee sub forma unor programe numite managementul furiei: Sunt prea furios deci invata-ma cum sa ma relaxez pentru a nu mai deveni furios.” Asadar cand nu imi exprim furia pot deveni deprimat.

Iti voi spune ca nu este vorba despre a-ti controla ceea ce simti sau a-ti controla comportamentul ci este vorba despre a gasi cai eficiente pentru a exprima ceea ce simti.
Problema apare datorita faptului ca noi acumulam prea mult stres si ca nu il exprimam, si cand il exprimam pur si simplu explodam. Si atunci se impune o solutie de genul “Sa ma accept pe mine si simtamintele mele, sa le exprim si da, cu siguranta vor fi unii oameni care ma vor accepta.”

Cand sunt furios spun “Sunt furios pentru ca…” (si enumar motivele) “si vreau…” (specific ceea ce imi doresc) - asta ma face sa ma simt mai bine. Faptul ca nu spun ca sunt furios nu ma face sa ma simt mai bine. Cand sunt furios nu vad acest lucru ca pe o problema; cand sunt furios si nu fac nimic in legatura cu asta atunci este o problema.

Vreau sa punctez ceva foarte important. As dori sa punctez faptul ca psihoterapia, psihologia, nu se orienteaza spre a afla ceea ce este stricat, gresit, defect, problematic si a incerca sa repare acel ceva ci isi propune sa identifice ceea ce este bun, functional, pozitiv, pentru a invata individul cum sa acceseze si sa se foloseasca de aceste resurse.

Nu este nevoie sa ai o problema pentru a merge la psihoterapeut si a incepe terapia

Din pacate ceea ce facem, marea noastra majoritate, este sa asteptam dezastrele. Iti duci masina in service dupa un anumit numar de kilometrii parcursi nu pentru ca ceva s-a intamplat cu masina ci pentru ca doresti sa mentii masina.

Iti speli corpul in fiecare zi nu pentru ca esti murdar ci pentru ca iti doresti sa te simti bine.

Din cand in cand, unii dintre noi, mergem la un control medical, la dentist, oftalmolog, medic de familie, cosmetica, coafor, … dar ce facem pentru sanatatea noastra emotionala?

Asteptam un dezastru major apoi cautam un psihoterapeut, psiholog, chiar un psihiatru, si ii spunem: “Te rog ajuta-ma, salveaza-ma!”.

Nu este necesar deci sa asteptam pana vom avea probleme. Si ceea ce gandim (credem) ca reprezinta problema noastra, nu este niciodata adevarata problema. Problema se dovedeste a fi de fiecare data in alta parte.

Problema este la nivelul a ceea ce simtim, respectiv la modul in care interpretam ceea ce simtim (modului in care judecam ceea ce simtim).
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Cabinete psihologie, psihiatrie, psihoterapie în:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp