Psiholog Raluca Ciobanu

consiliere psihologica, art terapie Phronetik, pegagog de recuperare, membru COPSI - psiholog cu drept de librea practica, membru EFAT (The European Federation of Art Therapy)
Nota 10 din 7 recomandări
Locație: Suceava, jud. Suceava
Telefon: 0723618888

Bun venit pe această pagină! 

 

Mai jos vei găsi câteva informații despre mine, despre ceea ce am făcut până acum și ceea ce fac în prezent.

 

Sunt Raluca, psiholog și art-terapeut Phronetik și ajut femeile care își doresc o schimbare în sfera profesională să capete mai multa claritate și încredere, pentru a ajunge la împlinire și exprimare de sine autentică.

 

Art terapia este despre a crea și a te exprima prin intermediul materialelor de artă. Este despre mișcarea vieții, despre forma care apare, despre respirație, despre corp, despre simboluri și culori.

În prezent susțin sedințe de art terapie Phronetik atât în cabinetul meu din Suceava cât și online.

Din 2019 sunt consilier psihologic cu drept de liberă practică acordat de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

După ce am finalizat facultatea și am primit diploma de licență în psihologie am continuat studiile. Astfel, în anul 2015 am absolvit programul formativ de bază în art terapie Phronetik® iar în primăvara anului 2019 am finalizat și programul formativ avansat în art terapie Phronetik®, programe organizate de Asociația Română de Terapii Expresive și Wiener Schule for Kunsttherapie Viena.

 

Între timp am urmat diverse programe și cursuri de specializare printre care „Aplicarea art terapiei în lucrul cu copiii și tinerii aflați în situații de risc” (organizat de A.R.T.E. în colaborare cu Icelandic Art Therapy Association ), „Regulating the Traumatized Body and Mind through Expressive Arts: Helping Clients “Come to Their Senses” through Rhythm, Movement, Sound, and Imagery” susținut de Dr. Cathy Malchiodi etc.

 

Toată această perioadă a fost transformatoare. Orele de dezvoltare personală prin art terapie mi-au adus o mulțime de conștientizări care m-au ajutat în procesul meu de creștere.

 

Am învățat să ascult cu mult mai multă atenție ceea ce spun alții dar și ceea ce spun eu (am aflat multe lucruri când m-am ascultat pe mine ).

Am învățat să am încredere în proces și să ofer celor din fața mea libertatea de alegere și, mai ales, am învățat să accept alegerile lor.

Am învățat să îmi accept alegerile. Am învățat să-mi accept imperfecțiunile și să acționez din această stare de acceptare renunțând la cea de frica (încă mai lucrez la asta dar am parcurs o mare parte din drum ).

 

Toate acestea mă ajută atunci când sunt alături de clienții mei. 

 

Începând cu 2014 am organizat și susținut diverse ateliere pentru copii si adulți. Inițiez și implementez programe de recuperare emoțională și cognitive pentru copii cu cerințe speciale de învățare. De asemenea, lucrez cu adolescenți și adulți în ședințe individuale de art terapie Phronetik în spațiul cald si primitor al propriului cabinet.

 

În anul 2017 am creat si implementat prima ediție a proiectului „Conturează viitorul – Art terapie Phronetik®”, proiect finanțat de Moll Romania prin Fundația pentru Cominitate în cadrul căruia am organizat ateliere de art terapie pentru 40 de copii cu nevoie speciale. Proiectul a primit finanțare încă doua ediții, astfel că înca 10 copii au beneficiat de sedințe de art terapie timp de 2 ani.

 

Tot în 2017 am participat, în calitate de art terapeut, la atelierele de art terapie din cadrul proiectului „Ateliere de Educație Emoțională prin Art-terapie, Euritmie și Muzicoterapie” finanțat prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive – PROEDUS – Apel I CIVITAS 2017 care a avut ca și beneficiari elevi din clasele 1-4 din diverse școli din București.

 

Studiile în analiza comportamentală aplicată și, apoi, implemetarea lor în lucrul cu copiii, adolescenții si adulții, îmi oferă instrumente de identificare, monitorizare, gestionare a diverselor tipare compotamentale, cognitive și emoționale.

 

Împletirea acestor cunoștințe cu cele dobândite prin intermediul studiilor de art terapie îmi oferă posibilitatea de a însoți oamenii în procesul de identificare a propriilor tipare si de găsire a modalităților eficiente de modificare a celor care sunt nefuncționale. Aceasta aduce o stare de bine și o creștere a stimei si imaginii de sine.

 

Lucrând cu copii am învățat să iau viața ca pe un teren de joacă. Experiețele avute până acum m-au ajutat să înțeleg că în fiecare dintre noi există un copil care are nevoie de ghidaj și, în același timp, un adult care are capacitatea de a se conduce pe sine prin viață.

 

De-a lungul timpului am ajuns la concluzia că atunci când suntem bine cu noi putem să fim bine și cu ceilalți. 

 

Dacă simți că-ți pot fi de folos mă găsești la numarul de telefon 0723618888 sau pe adresa de email karame.art.therapy@gmail.com.

 

Te aștept cu drag la o întâlnire unde vom putea să află împreună cu ce pot să te ajut! 

Fă primul pas și scrie-mi un mesaj!

Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Cabinete psihologie, psihiatrie, psihoterapie în:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp