Anxietatea

Inapoi Autor: Maria Verdi
Anxietatea este des intalnita de-a lungul vietii, contribuie la activarea mecanismelor de alerta ale organismului si la pregatirea pentru actiune. Astfel, in fata unei situatii nou aparute, anxietatea il ajuta pe om sa se adapteze mai bine. Anxietatea este un mecanism de aparare impotriva unui pericol.
Anxietatea patologica este distincta fata de nelinistea sau teama obisnuita, resimtita de orice subiect in fata unei situatii noi.


Manifestari somatice ale anxietatii :

-excitarea sistemului nervos simpatic:paloarea fetei, mimica tensionata, gura uscata, midriaza, valuri de transpiratie, tremor fin al extremitatilor, tahicardie, extrasistole, jena precordiala, anorexie, crampe abdominale, diaree, tahipnee, senzatie de constrictie toracica, mictiuni imperioase si frecvente, insomniile de adormire, cresteri tensionale, hiperglicemie si hiperlipemie., insuficienta erectiei, disconfort menstrual, etc.

Anxietatea se intalneste: in reactii de intensitate nevrotica si psihotica, in neurastenii, in alte nevroze, in stari depresive, in sindromul de abstinenta la toxicomani, etc.

Medicatia alopata poate ajuta, dar psihoterapia, fara reactii adverse ajuta in vindecare si rezolvarea cauzelor care au dus la aparitia anxietatii.

Va astept cu drag ca impreuna sa gasim solutia!
Psiho ReCreation - Cabinet de psihologie si psihoterapie Maria Verdi

Psiho ReCreation - Cabinet de psihologie si psihoterapie Maria VerdiRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp