Dezvoltare personala prin art-terapie

Inapoi Autor: Ozana Budau

Caracteristici eveniment:

  • Tip: Curs dezvoltare personală
  • Target: Adolescenți
  • Locație: Cluj-Napoca
Curs online Dezvoltare personala prin art-terapie

Art -terapia, desi are termenul terapie in cuvant, este mai curand un demers de dezvoltare personala decat o interventie psihologica si implica utilizarea tehnicilor artistice (pictura, desen, colaj, teatru, joc, dans, muzica ) pentru autocunoastere, explorarea emotiilor gandurilor, relaxare, stimularea creativitatii, rezolvare de probleme, conectare la resurse, impacarea cu trecutul, echilibrare emotionala.
Mai precis, ne ajuta si ne stimuleaza sa gasim raspunsuri si sa privim situatii din viata noastra si pe noi insine din mai multe perspective.

Art-terapia este, in primul rand, o experienta personala si mai putin o experienta artistica. Asadar, nu aveti nevoie de experienta sau un talent deosebit la scris sau la desen. Tot ce aveti nevoie este dorinta sa va cunoasteti mai bine, curiozitatea de a va exprima folosind noi tehnici, noi instrumente.

Mai mult, implica atat un proces de creatie, cat si unul de reflectie, de traire constienta si analiza a emotiilor si gandurilor. Astfel, in cadrul oricarui exercitiu, va veti pune o serie de intrebari, veti lucra un obiect handmade (veti picta pe lemn, pe sticla, pe plastic ) sau veti scrie si desena intr-un caiet, iar pe urma, veti reflecta asupra produsului final si asupra lucrurilor pe care le descoperiti despre dvoastra.
Beneficii:

Practicata regulat, studiile arata ca art terapia poate aduce modificari psihice si fizice benefice pe termen lung, precum reducerea tensiunii arteriale si cresterea imunitatii, diminuarea efectelor stresului.

La finalul cursului veti fi mult mai relaxati, mai creativi, veti cunoaste o serie de tehnici de creatie handmade si de dezvoltare personala care va vor ajuta sa faceti fata eficient problemelor zilnice.

Reguli de baza:

Fiti cat mai sinceri!

Fiti spontani! lasati acolo toate indoielile, lucrurile care nu va plac. Nu exista un mod corect sau gresit Este un proces, in care conteaza drumul, calatoria si mai putin produsul final, care nu trebuie sa fie valoros din punct de vedere estetic.

Elementele utilizate nu trebuie sa fie poza perfecta sau cuvantul perfect, nu trebuie sa fie toate din acelasi "film", sa aiba aceeasi tema, culoare...de multe ori, nici nu trebuie sa aiba un sens anume...lucrul trebuie sa fie cat mai intuitiv, te atrage o imagine, foloseste-o pe aia chiar daca nu stii inca ce inseamna, spre final, toatel elementele vor forma un tot pe care il poti intelege acum sau mai tarziu

Tehnici:
Vom folosi tehnici handmade si de art-journaling (tehnica scrierii si crearii jurnalelor vizuale ) . Pentru fiecare tehnica veti primi un ghidaj corespunzator din partea instructorului.

Cursul cuprinde 6 teme care vor fi abordate timp de 6 saptamani (1 tema/saptamana ) si include ghidaj pas cu pas pentru realizarea exercitiilor, fotografii si feedback din partea instructorului.

Saptamana 1 - Checking In (Cum ma simt acum )
Saptamana 2 - AUTOPORTRET (Eul meu prezent si viitor )
Saptamana 3 - Sistemul meu imunitar de persoane
Saptamana 4 - Schimbarea starii interioare
Saptamana 5 - Impacarea cu un eveniment neplacut din trecut
Saptamana 6 - Tensiune/Relaxare

Timp de lucru: 2 ore pe saptamana
Tarif: 100 lei

Acest program se poate realiza si fata in fata AICI.
Mai multe detalii la email: psiholog.ozanabudau@gmail.com sau la tel 0746880533
Cabinet de psihologie Psihologul meu Floresti

Cabinet de psihologie Psihologul meu Floresti

Nu poti fi fericit evitand viata!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp