Psihoterapeut Raluca Ionel

Psihoterapeut Raluca Ionel

fara recomandari
3670 vizite
Locatie: Cluj-Napoca, jud Cluj, Str. Iuliu Hațieganu, nr. 6, ap. 2
Telefon: 0749050719
Programare online
  • Psihoterapeut Psihiatru Dr. Raluca Ionel
Loc de muncă actual: Raluca Ionel- Cabinet Individual de Psihoterapie
Specialitatea: psihoterapie, psihiatrie
Competențe: psihoterapie pozitivă, medic specialist psihiatru
Studii, formare și experiență profesională:
Atestat de liberă practică acordat de Colegiul Psihologilor din România în specialitatea Psihoterapie Pozitivă
Certificat medic specialist psihiatru
Licențiată în Filosofie
Formare profesională cu durată de 5 ani în Psihoterapie pozitivă
Participare la programul autorizat ANC Consilier pentru Dezvoltare Personală
Membru al Colegiului Psihologilor din România
Membru al Asociației de Psihoterapie pozitivă din România
Cabinet individual de psihologie- acreditat de Colegiul Psihologilor din Romănia

Psihoterapia este o modalitate de intervenție stabilită în cadrul unei relații terapeutice care utilizează mijloace psihologice pentru tratarea unor tulburări psihice sau a unei probleme psihologice. Psihoterapia pozitivă este o abordare umanistă, integrativă, care armonizează cel puțin cele mai importante orientări și are în vedere totalitatea persoanei, nu doar simptomele sau conflictele- privite ca indicatori ai capacităților care tind să se împlinească. Strategiile utilizate integrează metode aparținând psihoterapiei psihodinamice, existențiale, cognitive și comportamentale, psihodramatice, artterapiei, hipnoterapiei, în funcție de personalitatea clientului și de tipul de problemă.

Psihoterapia se indică în cazul unor probleme precum:
-tulburarile de adaptare
-depresie
-anxietate
-tulburări fobice
-atacuri de panică
-tulburări de personalitate
-tulburări de pierdere a controlului impulsurilor
-tulburări de somn
-psihosomatice
-tulburări legate de consumul de substanțe psihoactive.

Obiectivul general al psihoterapiei este depășirea impasului existențial creat de confruntarea cu pierderile, relațiile perturbate, evenimentele traumatizante, afecțiunile somatice, psihice, psiho-somatice, accidentele și situațiile-limită, modificările de mediu. Nu sunt vizate doar tulburările mentale, ci totodată, sau chiar mai important, problemele psihologice care, ignorate, pot conduce la tulburări mentale. Prevenind apariția tulburărilor mentale, dezvoltarea personală nu reprezintă doar o modalitate de optimizare a calității vieții, ci reprezintă o prioritate.

Nu orice tulburare, orice nefericire, orice dramă sau orice conflict este tulburare mentală. Dar fenomenele umane obișnuite pot deveni patologice doar prin accentuarea lor, în cadrul unei configurații de abateri cantitative. Astfel, premisele tulburărilor se creează în cadrul stării de sănătate. Înțelegerea tulburării mentale nu se limitează la domeniul psihiatriei, ci vizează aspectele semnificative ale psihismului uman.

Pentru stabilirea oportunității psihoterapiei este necesară cunoașterea nosologiei psihiatrice, a indicațiilor și contraindicațiilor de instituire a psihoterapiei, a interacțiunii dintre tratamentul medicamentos și psihoterapeutic, sesizarea oportunității inițierii concomitente sau prioritare a tratamentuli medicamentos sau a prezentării la un medic de altă specialitate, interpretarea interdependenței psiho-somatice.

Consilierea psihologică dezvoltă abilitatea clientului de a lua decizii în profundă concordanță cu nevoile și motivele personale, generează și catalizează alternativele planurilor de viață, identifică etapele adecvate ale schimbării comportamentale.

Dezvoltarea personală se adresează persoanelor motivate să se autodepășească și să-și împlinească viața, performând în relațiile cu sine și cu alții, cu cariera sau cu mediul.
Psihoterapeut Raluca Ionel
Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp