Viata - o cursa impotriva dusmanilor imaginari

Inapoi Autor: Psihoterapeut Claudia Mioara Tălpeanu

In realitate, nu exista motive obiective pentru a ne implica intr-o anumita directie.

V-ati intrebat vreodata cat sens are autoinvinuirea?

Cat de reale sunt motivele personale pentru a va impiedica intr-o directie sau alta?

Cat de autodistructive va sunt anumite preocupari si/sau obiceiuri?

Ati constatat cumva, vreodata, ca viata v-a devenit o cursa impotriva unor dusmani imaginari? O cursa ce nu are linie de sosire, nici panblica pe care sa o rupi, nici premiu?

Cate carti cu titluri aparent utile de autoperfectionare ati citit, cate articole motivationale?

De cate ori vietile voastre au ramas la fel de tulburi si dureroase dupa citirea acestora? Cat din toate aceste informatii ati adus in propriile vieti?

Daca toate acese intrebari isi gasesc rezonanta si in tine, acum este momentul in care esti pregatit sa te eliberezi de cel ce crezi ca esti, de acea parte inferioara, falsa, a naturii umane interioare care este atat de satisfacuta de a trai o viata limitata si autodistructiva.

Pentru a merge pana la capat si a ne elibera de problemele noastre interioare este nevoie de crearea unui nou si interesant tip de relatie launtrica cu noi insine.

Deocamdata, putem sa ne gandim la ea ca la o relatie ideala doctor - pacient.

Uneori, starea noastra interioara chiar poate seamana cu un mare spital de oameni grav infectati, fiecare avand nevoie de o examinare obiectiva si de atentia care se acorda de obicei unui "pacient".

Rolul Doctorului este crucial in aceasta legatura deoarece Pacientul - falsul sine aflat în suferinta - este o fiinta foarte bolnava, incapabila sa se analizeze sau sa se vindece singura. Pacientul nostru interior a fost tratat rau in anii sai de formare, devenind astfel un ipohondru supersensibil.

Atunci cand vei face acest lucru, printre multe altele, vei fi bucuros sa descoperi ca viata este o experienta de invatare, ca o scoala superioara, o atitudine frumoasa, inaltatoare si foarte practica. Inzestreaza fiinta umana cu un set de calitati cu totul si cu totul deosebite ce transforma stresul in seninatate, anxietatea in incredere si indoiala in hotarare.

Asa ca fii rabdator cu mintea ta. Este un veteran suprasolicitat, epuizat si derutat al bataliilor inutile impotriva inamicilor artificiali.

Ia fiecare zi asa cum este. sursa de inspiratie G. Finley

Cabinet Psihologie Claudia Mioara Tălpeanu

Cabinet Psihologie Claudia Mioara Tălpeanu

Îţi dau capătul unui fir de aur; tu trebuie să-l aduni într-un ghem.

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp