„Potențialul” neînțeles

Inapoi Autor: Alina Robu
Astăzi m-am întâlnit cu un amic deja… că atât ne-am tot văzut… că am devenit apropiați oarecum… potențial partener de afaceri… și am realizat după o îndelungă discuție de ce tot rămâne “potențial”!

 

Ne cunoaștem demult și am tot încercat să facem diverse business-uri împreună dar ce să vezi, nu s-a legat nimic notabil, niciodată!

 

Nu că n-aș fi fost deschisă și nu că n-am vrut… că de câte ori a venit cu o propunere, l-am ascultat… uneori e drept că i-am explicat pe îndelete și cu calm de ce nu cred că ar fi posibil să se întâmple, alteori când am crezut că există o șansă, am făcut demersurile necesare și am investit timp, efort și bani în a încercă să fac tot ce pot să iasă afacerea… că dacă nu riști, nu câștigi!

 

Întotdeauna însă, ceva s-a întâmplat și lucrurile au „murit”!

 

Absolut tot timpul exista o explicație pertinentă… cineva a fost neserios… că așa sunt arabii… cineva a dispărut brusc… că așa sunt europenii… odată găsesc o alternativă mai bună… cineva este prea scrupulos și se mișcă prea încet… că așa sunt asiaticii… cineva nu înțelege deal-ul decât in termenii lui… că așa sunt americanii… și uite cum tot globul e împotriva noastră! Niște răi și pricinoși care habar nu au despre cum se fac banii!

 

Astăzi mi-a zis „potențialul”… „Gata, de data asta o “plesnim”… nu are cum să nu iasă… totul e limpede… oamenii sunt pregătiți… sunt deștepți… au și bani… nu ne mai împiedicăm în nimic!”

I-am zis… „Mă bucură tare optimismul tău dar aș fi mult mai fericită ca în timp ce bem noi apa și cafeaua, să facem toate verificările necesare împreună și să ne lămurim cât de siguri suntem!”

Am purces la verificări și evident nu au fost de bun augur… niște comentarii neplăcute pe internet despre respectiva firmă și despre neseriozitatea ei… altfel, pe căi oficiale, financiar în bună regulă…

 

Amicul meu mi-a zis… „Păi ce…? Ne luăm după toți nebunii care scriu bazaconii pe net? Păi fiecare frustrat poate scrie orice îi trece prin cap… asta nu înseamnă nimic! Ce?!… și despre mine au scris unii că sunt neserios… și eu sunt cel mai serios și implicat om din lume… deci… nu e relevant!”

 

I-am răspuns… „Da, e foarte adevărat ce zici, dar întrebarea e de ce ajunge cineva să scrie lucruri urâte despre tine pe internet? Cumva creezi o conjunctură care îl face pe om să te judece în felul ăla și îl determină să scrie lucruri care nu sunt adevărate… sau sunt… din perspectiva lui…?! Tu de ce crezi că oamenii au scris lucruri urâte despre tine?”

 

S-a uitat lung la mine și mi-a zis… „Habar nu am… Eu fac întotdeauna ce trebuie… din cauza celorlalți nu au ieșit lucrurile de fiecare dată! E treaba lor ce scriu… nu mă interesează părerea nimănui câtă vreme eu mă știu cinstit! Și oricum nimeni nu mă înțelege… sunt prea complex pentru zilele noastre!”

 

L-am întrebat… „Dar tu crezi că ai fost vreodată vinovat în vreo situație?” Mi-a răspuns fără ezitare… „Niciodată… ceilalți sunt vinovați… Eu chiar fac tot ce trebuie!”

 

Am zâmbit și i-am zis… „Atunci hai să bem cafea și povestește-mi despre tine! Afacerile lasă-le pentru oameni asumați, care știu că pot greși și o și fac… dar învață din nepriceperile lor, pentru cei care înțeleg că nu le știu pe toate pe lumea asta și au de învățat în permanență, pentru cei care nu renunță la prima nereușită, pentru cei responsabilizați și adaptabili și care ies din limitele creierelor lor și care sunt conștienți că există și ceea ce ei nu știu și că universul nu este despre cât pot ei înțelege și cuprinde!”

 

S-a uitat superior la mine și mi-a zis… „Ok… hai să terminăm cafeaua și să mergem… N-am să te mai sun niciodată… acum mi-e foarte clar… nici tu nu mă înțelegi!”

Psihoterapeut Integrativ & Psiholog Clinician Alina Robu

Psihoterapeut Integrativ & Psiholog Clinician Alina RobuRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp