Despre amici şi renovări!

Inapoi Autor: Alina Robu

M-am întâlnit astăzi la o cafea cu nişte amici... un el şi o ea... sunt un cuplu simpatic cu care mi-e drag să mă văd când şi când pentru că sunt că două enciclopedii! Ştiu de toate, citesc o grămadă şi e o plăcere să vorbeşti cu ei... şi mai sunt şi într-o armonie demnă de toată admiraţia!

 

Astăzi erau însă foarte cătrăniţi şi nu pricepeam deloc de ce... ei fiind de regulă veseli şi puşi pe glume!

 

Îi întreb... „Ce-aţi păţit dragilor? Vi s-au înecat corăbiile?" Mi-au răspuns în cor... „Nuuuu... vrem să renovăm în casă... nu ne mai putem suportă gresia şi faianţa din baie... şi culorile de pe pereţi sunt urâte... şi nimic nu mai arată bine... toate sunt vechi şi uzate!"

 

Probabil că faţa mea a fost atât de expresivă încât amândoi au izbucnit în ras... şi el a început să-mi explice... „Da, ştiu de ce te uiţi aşa... că am renovat acum trei ani, când am luat casa... şi le-am luat pe toate pe gustul nostru şi le-am făcut pe toate exact aşa cu ni le-am dorit... am făcut casa de vis... dar nu ştiu ce avem de nu ne mai place nimic... ce e cu noi? Poţi să ne zici?"

 

Pragmatica din mine i-a întrebat... „Bani aveţi să faceţi renovarea? ... Că dacă nu aveţi şi vreţi ...aveţi o problema!" Mi-a răspuns ea, foarte prompt... „Dacă nu mai plecăm în cele două excursii afară programate pentru anul ăsta... avem... deci nu ăsta-i baiul... Noi suntem problema... De ce nu ne mai place ce-am făcut nu atât de demult, cu atâta drag şi bucurie... Oamenii normali nu-şi renovează la trei ani casele... Dar dacă nu ne mai simţim bine? Ce să facem...?"

 

M-am uitat galeşă la ei şi le-am răspuns... „Păi voi mai sunteţi cei de acum trei ani? Nu mai sunteţi în acord cu ce aţi ales atunci pentru că acum sunteţi alţii... evoluaţi, vă transformaţi, percepeţi diferit realitatea în funcţie de experienţele şi vieţile pe care le trăiţi... Deci de ce vă miraţi aşa că aveţi nevoie de o schimbare în spaţiul în care locuiţi? E firească nevoia... Plus că schimbarea aduce energie nouă, bună, pozitivă! Lucrurile trebuiesc modificate şi ataşamentele de obiecte nu sunt sănătoase! Şi mai aveţi un mare avantaj... aveţi casă, fraţilor... că alţii ar vrea să schimbe şi nu au ce... Deci, bucuraţi-vă de schimbare şi trăiţi-o cu veselie!"

 

Ce ţi-e şi cu renovările astea... Să ai şi unde, să ai şi cu ce... şi să nu pricepi de ce ai această nevoie... Aşa ni se întâmplă tuturor... stăm blocaţi în ce ştim şi ce avem şi doar constatăm că suntem nefericiţi când ne e atât de la îndemână să ne facem viaţa frumoasă... unora dintre noi!

Psihoterapeut Integrativ & Psiholog Clinician Alina Robu

Psihoterapeut Integrativ & Psiholog Clinician Alina RobuRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp