VINDECARE PRIN HIPNOZĂ ȘI REGRESIE

Inapoi Autor: Alina Robu

CE ESTE HIPNOTERAPIA?

 

Hipnoterapia este o abordare efectuată în siguranță, care nu implică folosirea medicamentelor. Ea se adresează minții subconștiente și, indirect, și minții conștiente, deoarece subconștientul este cel care deține controlul asupra conștientului. Hipnoterapia implică folosirea sugestiilor pozitive în timpul stării de hipnoză, pentru implementarea unor schimbări benefice în modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă, precum și pentru a ajuta în procesul de vindecare al diverselor afecțiuni.

               Hipnoterapia reprezintă folosirea, în starea de hipnoză, a diverselor tehnici și modalități de vindecare alternativă cum ar fi:

-tehnici de vizualizare,

-imageria dirijată, ghidată și cea interactivă

-tehnica de relaxare progresivă,

-terapia de sugestii pozitive

-tehnici folosite în programarea neuro-lingvistică (NLP ),

-regresia de vârstă,

-progresia de vârstă,

-tehnica de eliberare emoțională (EFT ),

-terapia părților

-terapia liniei timpului, etc.

În plus, în hipnoterapia spirituală se folosesc:

– terapia de regresie în vieți anterioare și analiza regresiei (explorarea nivelului de existență subconștient ),

– terapia de regresie în viața dintre vieți (explorarea nivelului de existență supraconștient ),

– tehnica de canalizare a înțelepciunii universale/nivelului supraconștient de gândire (channeling )

– progresia în vieți viitoare,

– terapia cu îngeri, etc.

În hipnoterapia medicală, în plus față de tehnicile de mai sus se folosesc:

– imageria dirijată, ghidată și imageria interactivă pentru vindecare

-terapia de sugestii pentru vindecare

-vindecarea supraconștientă:

-curățirea și refacerea câmpului energetic al corpului

-tehnica unității în conștiință

-tehnica de vindecare emoțională

Hipnoterapia nu are efecte adverse (atâta timp cât se folosesc tehnicile de conectare cu, sau ancorare în nivelurile superioare de conștiință ).

Hipnoterapia este o abordare eficientă pentru că are acces la partea minții subconștiente care deține memorii reprimate și convingeri descurajatoare, orientate către negativitate, care generează emoții negative.

 

ESTE FOLOSIREA HIPNOZEI ȘI A HIPNOTERAPIEI RECUNOSCUTĂ OFICIAL?

Hipnoza a fost recunoscută oficial de către asociația medicală britanică încă din 1955 și de către asociația medicală americană încă din 1958 ca o abordare legitimă și în siguranță a problemelor medicale și psihologice. De asemenea, asociația psihiatrică americană și institutul național american de sănătate au recunoscut hipnoza ca fiind o abordare terapeutică viabilă. Folosirea hipnozei este recunoscută, ca terapie complementară, în tratamentul afecțiunilor medicale și psihologice.

În conformitate cu cele prezentate de William Ray, profesor de psihologie la universitatea din Pennsylvania și cercetător în domeniul hipnozei, peste 12000 de articole arătând beneficiile hipnozei au fost publicate în jurnalele medicale și de psihologie începând din anii 1950.

 

CÂT DE EFICIENTĂ ESTE HIPNOTERAPIA? 

Iată un studiu comparativ care arată cât de bine funcționează hipnoterapia. Studiul a fost efectuat de către Alfred A. Barrios, doctor în psihologie și colegii săi și publicat în revista “Psychotherapy”, volumul 7, numărul 1 și în revista “American Health” din SUA.

Psihanaliza: 38% recuperare după 600 de ședințe

Terapia Comportamentală: 72% recuperare după 22 de ședințe

Hipnoterapia: 93% recuperare după 6 ședințe

Un experiment efectuat pe opt subiecți hipnotizați a fost realizat la Universitatea Harvard, de către o echipă de cercetare care l-a inclus pe Stephen Kosslyn, profesor de psihologie de la universitatea Harvard și pe medicul David Spiegel de la facultatea de medicină a universității Stanford. Folosind scanere PET, acest experiment a produs dovezi referitoare la faptul că, atunci când o persoană este hipnotizată, emisfera dreaptă a subiecților arătă modificări în activitatea sa și, de asemenea, se observă modificări în activitatea emisferei stângi. În schimb, când subiecții experimentului nu erau hipnotizați, modificări în activitate au avut loc doar în emisfera stângă a creierului lor.

Studiile științifice au arătat că aproape 80% din probleme fizice și psihologice au legătură cu stresul. “Hipnoza este cel mai puternic agent non-farmacologic de relaxare cunoscut de știință.” dr. G.V. Sunnen, M.D.

 

CINE PRACTICĂ HIPNOZA/HIPNOTERAPIA?

Hipno-psihoterapia și hipno-psihanaliza (psihoterapia și psihanaliza efectuate în starea de hipnoză ) sunt apanajul psihologului clinician. Hipnoterapia medicală este apanajul profesioniștilor medicali. Hipnoterapia este apanajul hipnoterapeutului, care o folosește fie pentru dezvoltare personală, fie pentru creștere spirituală, fie pentru vindecare holistică. Astfel, în lume, acest gen de hipnoterapie poate fi practicată de orice persoană fără pregătire medicală sau în psihologie, care devine absolventă a cursurilor de certificare în hipnoterapie. De asemenea, în lume, există mulți medici și psihologi care aleg să obțină certificări în diversele domenii ale hipnoterapiei datorită studiilor științifice care arată eficacitatea ei.

 

CE TIPURI DE PROBLEME DE SĂNĂTATE ȘI DE VIAȚĂ POT FI ADRESATE CU AJUTORUL HIPNOTERAPIEI? 

Hipnoterapia poate fi utilizată pentru:

managementul greutății (obezitate, anorexie, bulimie ) renunțarea la fumat reducerea stresului managementul durerii managementul furiei creșterea capacității sistemului imunitar de a lupta împotriva bolilor depășirea alergiilor rezolvarea unor cazuri de infertilitate suport în tratamentul cancerului rezolvarea insomniei și coșmarurilor depășirea gândirii negative asociată cu depresia și gândurile de suicid depășirea anxietății și a atacurilor de panică depășirea durerilor de cap și migrenelor depășirea deficienței de atenție (ADD ) depășirea tulburărilor obsesiv-compulsive (TOC ) pregătirea pentru o intervenție chirurgicală recuperare postoperatorie pentru accelerarea vindecării vindecarea din infecții vindecarea sindromului de colon iritativ depășirea sindromului de oboseală cronică depășirea temerilor și fobiilor (teama de zbor cu aparate de zbor, teama de înălțimi, teama de apă, frica de păianjeni, etc. ) depășirea viciilor  (alcool, droguri, jocuri de noroc, etc ) vindecarea afecțiunilor pielii depășirea obiceiului de roadere a unghiilor pentru depășirea durerii la naștere/ nașterea prin hipnoză hipnoza ca anestezia pentru procedurile chirurgicale

 

Hipnoterapia poate fi utilizată și pentru dezvoltare/creșterea personală:

depășirea gândirii negative, compulsive îmbunătățirea încrederii în sine, a stimei de sine, pentru eliminarea criticismului și pentru iubirea necondiționată de sine depășirea temerii de a vorbi în public și a tracului depășirea temerii de examinare depășirea auto-sabotajului depășirea dezordinii depășirea amânării constante îmbunătățirea concentrării și a memoriei îmbunătățirea creativității îmbunătățirea studiului îmbunătățirea obiceiuri de muncă și a performanței la locul de muncă îmbunătățirea relațiilor cu oamenii managementul timpului atingerea obiectivelor dorite îmbunătățirea performanței sportive îmbunătățirea performanței artistice pentru explorarea universului subconștient și alinierea cu gândirea de la nivelul supraconștient,  pentru descoperirea de sine și creșterea spirituală

 

CE SIMTE CLIENTUL/PACIENTUL ÎN STAREA DE HIPNOZĂ?

Oamenii în hipnoză pot experimenta următoarele:

o stare de relaxare profundă, de liniște, de pace și în general o stare foarte plăcută. (Intrarea în starea de hipnoză nu implică neapărat relaxarea, clientul poate intra în hipnoză chiar și când este implicat într-o activitate, ca de exemplu în cazul exercițiului pe bicicleta medicinală. ) mișcarea rapidă a ochilor pe sub pleoape (mișcarea ochilor arată că pacientul este în starea REM- în hipnoză ) fața devine foarte relaxată concentrarea atenției și sensibilitatea accentuată, corpul devine nemișcat, inert, reducându-se sau lipsind dorința de mișcare uneori se simt discrete mișcări bruște (ca niște zvâcniri ) ale diverselor părți ale corpului senzația că corpul devine foarte ușor, fie întregul corp fie doar anumite zone ale corpului cum ar fi mâinile sau picioarele senzația de elongație sau de expansiune a corpului, senzația de levitație, sau de adâncire, sau de cădere în gol, sau senzația de plutire sau de a zbura senzația de extindere din corp de obicei senzația de căldură plăcută, uneori răcoare senzația de furnicături sau senzația plăcută de energie care trece prin corp inabilitatea de a simți limitele corpului, sau chiar senzația că nu își mai simt corpul lacrimi, de obicei de bucurie, de redescoperire de sine senzația de a se afla în două locuri în același timp (pe canapea, dar în același timp și parte din experiențele care îi sunt prezentate de eul superior/supraconștient ) viziuni de lumină de diverse culori senzația de a vedea și percepe cum se vede sau se percepe în visele lucide (visele în care persoana este conștientă că visează ), senzația plăcută de relaxare unii clienți/pacienți nu își pot mișca literalmente corpul nici dacă doresc. Și-l pot mișca numai dacă hipnoterapeutul le dă sugestia că și-l pot mișca sau instrucțiunea să și-l miște. în cazul unora dintre clienți/pacienți mâinile le levitează (mâinile li se ridică fără ca ei să realizeze conștient acest lucru și pot rămâne așa o anumită perioadă de timp pe parcursul ședinței. Procesul se produce datorită vibrației înalte a energiei pozitive care trece prin corpul clientului/pacientului. )

 

CINE POATE FI HIPNOTIZAT?

Atâta timp cât o persoană este capabilă de a adormi seara, de a dormi noaptea, este capabilă de a intra în starea de hipnoză, de a fi ghidată în hipnoză. Ca urmare, se poate spune că fiecare persoană poate fi hipnotizată. Cu toții trecem prin starea de hipnoză de multe ori de-a lungul zilei și nopții. De asemenea, putem spune că noi născuții și bebelușii nu au minte conștientă la naștere, iar subconștientul lor este deschis, accesibil. Ca urmare, până li se formează mintea conștientă ei sunt în starea de hipnoză.

A te opune procesului de a fi hipnotizat nu înseamnă același lucru cu a nu putea fi hipnotizat. Oricine se poate opune stării de hipnoză. Oamenii ajung în diferite nivele de hipnoză fie singuri, fie ghidați de către alții. Prin intermediul televiziunii se obține cea mai comună formă de programare hipnotică (din păcate nu una foarte pozitivă, în general ).

Cu toții știm cum să intrăm în starea de hipnoză, și o facem automat, fără să realizăm ce se întâmplă. Însă, într-o ședință de hipnoterapie, persoana trebuie să dorească să fie hipnotizată; trebuie să-și dea acordul. Cooperarea clientului în timpul unei ședințe de hipnoza este necesară. Toate formele de hipnoză sunt, de fapt, autohipnoză după cum susținea Dave Elman, unul dintre figurile proeminente din domeniul hipnozei.

Nu toți oamenii intră în starea de hipnoză cu aceeași viteză. Există oameni care intră în starea de hipnoză în câteva secunde pe când altora le poate lua mai mult timp. Unii oameni intră în hipnoză mai adânc, iar alții mai superficial, dar cu toții experimentează efecte benefice. Chiar dacă clientul nu a simțit că fost hipnotizat, de cele mai multe ori obține rezultatele dorite ca urmare a ședinței. Într-un fel sau altul, toți pacienții și clienții de hipnoterapie ajung să beneficieze de pe urma ședințelor de hipnoză/hipnoterapie.

Hipnoterapeutul îl ajută pe client să-și activeze potențialul interior, mecanismele interioare de vindecare, ajutându-l de asemenea să se automotiveze pentru a-și atinge scopurile. Hipnoterapeuții care nu sunt licențiați ca medici, ca psihoterapeuți sau psihologi clinicieni nu ar trebui să lucreze pe pacienți cu diagnostice psihiatrice, ca de exemplu cu schizofrenie, personalitate disociativă, etc.

 

Prețuri:

Orice tip de hipnoză pentru orice problemă - 500 RON/oră

 

Orice tip de regresie pentru orice problemă adresată - 1500 RON/aprox. 2-3 ore

Psihoterapeut Integrativ & Psiholog Clinician Alina Robu

Psihoterapeut Integrativ & Psiholog Clinician Alina Robu



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp