Concepţii greşite şi spaime fără rost în legătură cu hipnoza

Inapoi Autor: Bruce Goldberg

Concepţia greşită a substituirii simptomului existent cu un altul.

 

Folosing regresia pentru a vedea care sunt cauzele unei tendinţe negative, iar apoi tehnici de purificare pentru a elimina definitiv problema, simptomele nu sunt substituite, ci definitiv înlăturate.

 

 

Concepţia greşită a preluării controlului asupra minţii pacientului.

 

Nimeni nu poate fi hipnotizat împotriva voinţei lui. Chiar şi un hipnoterapeut dintre cei mai versaţi are nevoie de cooperarea pacientului pentru a-i putea induce o transă. Singura persoană capabilă de a controla mintea subconştientă a pacientului este pacientul însuşi. Orice hipnoză este autohipnoză şi este un fenomen natural.

 

 

Concepţia greşită că în timpul transei sunt revelate secrete sau alte informaţii.

 

Dacă pacientul nu vrea să reveleze o informaţie, aceasta va rămâne ascunsă în mintea sa. Pentru a descrie acest lucru psihologii folosesc expresia „ego-ul nu poate fi detaşat”. De exemplu, dacă într-o regresie într-o viaţă trecută v-aţi vedea într-o situaţie stânjenitoare sau chiar umilitoare, aţi retrăi în minte scena, dar nu aţi comenta-o, nici chiar în cea mai profundă transă, decât dacă aţi vrea.

 

 

Teama de a nu mai putea ieşi din starea de hipnoză.

 

Deoarece hipnoza este un proces natural prin care mintea trece în fiecare zi şi deoarece intrăm şi ieşim în mod constant din transe, un pacient poate ieşi din transă oricând vrea. Pacienţii nu au nevoie de hipnoterapeut pentru a ieşi din transă. Eu număr de obicei de la 1 la 5 pentru a readuce pacientul în starea beta, dar lucrul acesta nu este necesar. Pacientul va reveni singur în starea beta. Totuşi, numărarea în ordine crescătoare facilitează procesul.

 

 

Teama de a nu-şi aminti sugestiile primite după aceea.

 

În afara cazului în care sunteţi capabil să intraţi într-o transă profundă, vă veţi aminti întotdeauna sugestiile sau scenele din timpul şedinţei.

 

 

Frica de regresie temporală.

 

Nu cunosc nici un caz în care o persoană să fi păţit ceva din cauza folosirii hipnozei. Eu am practicat mii de regresii, sondari ale minţii supraconstiente şi progresii şi pot oferi mărturii personale asupra numeroaselor beneficii ale hipnozei. În toată perioada cât am practicat hipnoza, nu am văzut sau măcar auzit de vreun efect negativ sau de vreo situaţie neplăcută prin care să fi trecut vreun pacient. În propria mea experienţă, lucrul cel mai rău care ar putea să se întâmple este nimic, ceea ce înseamnă că nu poate fi indusă transa hipnotică.

 

          Hipnoza este pur şi simplu un mod de relaxare şi de lăsare deoparte a minţii conştiente, odată cu activarea minţii subconştiente, astfel încât sugestiile să fie făcute direct subconştientului şi în acest fel pacientul să fie capabil să acţioneze conform acestor sugestii cu o mai mare uşurinţă şi eficientă.

 

 

          (Vindecarea spirituală, Bruce Goldberg, 2007, pg. 21-22 )

Adrian Victor Gavrilov - Cabinet de hipnopsihoterapie

Adrian Victor Gavrilov - Cabinet de hipnopsihoterapie



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp