Raluca Răpan - Cabinet individual de psihologie

Raluca Răpan - Cabinet individual de psihologie

Dacă vrei să ajuți un om, nu îi da un pește, ci învață-l să pescuiască
Nota 10 din 49 recomandari
34926 vizite
Locatie: Bucuresti, Str. Eremia Grigorescu 11, sector 1 [Arată în Google Maps]
Telefon: 0723269258
Program: Luni-vineri: 10-12, 18-21 Sâmbătă: 11-16
Website: http://ralucarapan.ro
Numele meu este Raluca Răpan și sunt psihoterapeut cognitiv-comportamental şi psiholog clinician, atestată de Colegiul Psihologilor din România (cod personal: 11670), membră în Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.

Pasiunea pentru psihologie a venit din curiozitatea și dorința de a mă înțelege în primul rând pe mine, și apoi, descoperind pe parcurs ca am resursele necesare, de a-i ajuta și pe cei din jurul meu. Am început printr-o afinitate teoretică față de psihanaliză și am continuat prin a explora practic mai multe tipuri de terapie, precum analiza tranzacțională, psihoterapia experiențială sau psihoterapia centrată pe persoană. Am ales, în cele din urmă, să mă formez în psihoterapia cognitiv-comportamentală (CBT = cognitive behavioral therapy) în primul rând datorită eficienței pe care o are în tratarea depresiei și a anxietății, două dintre cele mai comune tulburări din prezent, și în al doilea rând deoarece este un tip de terapie validat științific, focalizat atât pe schimbarea tiparelor cognitive disfuncționale, cât și pe modificarea comportamentelor dezadaptative. Un alt avantaj este faptul că are o durată relativ scurtă, un număr de 10-15 ședințe fiind, în multe cazuri, suficient pentru a observa schimbări pozitive și de durată în gândire și în comportament.

Pun mare preţ pe cunoaşterea rațională, pe dezvoltarea personală continuă şi pe un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, iar valorile care mă ghidează sunt respectul, libertatea, curiozitatea, iubirea şi încrederea. Sunt pasionată de muzică, de film și de artă în general, cred în forța terapeutică a scrisului și le ofer tuturor celor cu care colaborez recomandări bibliografice personalizate, în concordanță cu subiectele care îi preocupă.

Cred că un proces reușit de psihoterapie, bazat așadar pe o relație terapeutică sinceră și autentică, poate ajuta în mod semnificativ atât în demersul autocunoașterii din prezent, cât și în a găsi pe cont propriu, în viitor, resursele necesare pentru a putea depăși situații mai dificile. De altfel, un dicton pe care îl apreciez este acela că durerea este inevitabilă, însă nu și suferința.

Am absolvit facultatea de psihologie în Bucureşti, beneficiind, în anul al treilea, de o bursă de studiu la Universitatea Sorbona din Paris, unde am aprofundat cunoştinţele de psihanaliză şi psihologie clinică. Întoarsă în România, am continuat cu masterul de psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie cognitiv-comportamentală din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ca psiholog practicant, mi-am început activitatea profesională lucrând timp de doi ani în cadrul Fundaţiei Florentina din Ploieşti, unde m-am ocupat de consilierea persoanelor dependente de droguri. Am contribuit, cu succes, la procesul de depășire a adicției a câtorva zeci de adolescenți și tineri adulți. De asemenea, pe perioada masterului, am activat în cadrul Minte Forte, o organizaţie din Cluj care se ocupă cu promovarea sănătăţii mintale. Am avut colaborări atât ca redactor de carte de psihologie pentru Romanian Testing Services, cât şi ca traducător din limba germană pentru Editura Trei, unde am tradus integral o carte de psihologie pozitivă.

Pentru că una dintre ariile mele de interes este psihologia vârstelor, am lucrat ca psiholog în cadrul a două instituții de învățământ: şcoala germană Hermann Oberth, unde am desfăşurat, în limba germană, activităţi de consiliere individuală a copiilor, am coordonat grupuri de dezvoltare personală şi am predat elevilor din ciclul primar un curs de mediere conflicte, și Kinderlachen, o grădiniță privată și afterschool, unde am realizat evaluări ale copiilor și am avut, de asemenea, activități de consiliere psihologică individuală în limba germană. De asemenea, am oferit și servicii de consiliere psihologică pentru adulţi în cadrul spitalului Alexandru Obregia din Bucureşti.

Domeniile mele de expertiză și interes sunt: terapia cognitiv-comportamentală şi terapia prin acceptare și angajament, tulburările de atașament, psihologia adicţiilor, tratarea depresiei şi a anxietăţii (fobii, tulburarea obsesiv-compulsivă, anxietate generalizată), psihologia sexualităţii şi transsexualitatea, psihologia pozitivă. De asemenea, ofer servicii de consiliere pentru optimizare şi dezvoltare personală vizând autocunoaşterea, dezvoltarea unor abilităţi deficitare, managementul stresului sau rezolvarea de probleme, atât în limba română, cât și în germană.

Servicii oferite:

 • Psihologie
 • Consiliere psihologică
 • Psihologie clinică
 • Psihoterapie individuală
 • Anxietate, atacuri de panică, fobii
 • Dependență de alcool
 • Dependență de droguri/medicamente
 • Depresie
 • Dificultăți de comunicare, relaționare, adaptare
 • Dificultăți în luarea deciziilor
 • Experiențe traumatice
 • Managementul conflictului
 • Pierderea unei persoane dragi, divorț, separare, doliu
 • Retragere din viața socială
 • Stima de sine scăzută, devalorizare
 • Psihoterapie online

Album foto

Recomandari

10
a votat pe 10-06-2024 cu nota
Sergiana

Ultima vizita la cabinet: iunie 2024
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Foarte buna colaborarea, a imbinat tehnici de terapie cu tehnici provenite din filosofia stoica, lucru care m-a ajuta5 mult. O terapeuta care pune accentul pe autonomia persoanei, nu te duce de mana. Foarte inteligenta si foarte serioasa. Recomand in special persoanelor care se tin de treaba, celelalte se pot duce la orice alt terapeut :)

10
a votat pe 17-11-2023 cu nota
Alma

Ultima vizita la cabinet: octombrie 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Scriu aceasta recomandare in primul rand pentru cei care cauta si nu au rabdare: e esential sa stiti ca terapia presupune rabdare in primul rand. Cu propria persoana, dar si cu terapeutul. E o relatie care se construieste in timp, pe incredere in cunoastere. Am avut norocul sa o intalnesc pe Raluca si sa simt imediat o conexiune cu ea, dar mi-am acordat si multa rabdare. Un terapeut nu ne rezolva problemele, tot la noi e responsabilitatea, dar ajuta mult sa te ghideze cineva impartial, din afara. Procesul meu nu a fost unul facil, nu cred ca am fost un "pacient" usor de dus, si cu atat mai mult apreciez grija si atentia acestei terapeute.

10
a votat pe 22-08-2023 cu nota
Sorin V

Ultima vizita la cabinet: august 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Empatie, seriozitate si bun simt. O terapeuta care m-a inteles si ajutat. Multumesc.

10
a votat pe 20-08-2023 cu nota
Paula M

Ultima vizita la cabinet: iulie 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am luat decizii mai bune de cand am inteles mecanismele ce ma impiedicau sa fac acest lucru. E o terapie eficienta, si spun acest lucru dupa ce am incercat psihanaliza timp de doi ani. O recomand pe aceasta terapeuta pentru ca, asa cum au spus si altii, este serioasa si stie ce face, pe langa inteligenta si cultura.

10
a votat pe 26-06-2023 cu nota
Anna B

Ultima vizita la cabinet: iunie 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Daca nu era ea, o luam razna dupa pandemie. M-a ajutat sa imi pun viata si in general mintea in ordinea buna. O recomand si pentru seriozitate, singura terapeuta la care am fost care a fost intotdeauna punctuala si nu a anulat sedintele in ultimul moment.

10
a votat pe 22-06-2023 cu nota
Ionut

Ultima vizita la cabinet: iunie 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
O experienta.

10
a votat pe 01-10-2022 cu nota
Adrian

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2022
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Un om incredibil, un prieten, un psiholog foarte bun, la mine chiar a avut efect, am venit atunci când eram la “pământ”, și acum după ceva ședințe de terapie, pot să spun că mă simt foarte bine, am învățat multe despre mine, am descoperit, am lucrat cu mine, mi-am dat seama cum funcționez cu adevărat, mi-am dat seama unde greșesc, ce pot face mai bine, toate acestea și nu numai, nu puteam să le descopăr fără ajutorul ei. Pentru aceasta îi sunt recunoscător și pot spune că am câștigat un prieten adevărat. Îți multumesc!

10
a votat pe 15-09-2022 cu nota
Ana Maria P.

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2022
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Ma alipesc celorlalți "clienti" care o lauda mai jos, din aceleași motive: empatica, serioasa, glumeata, inteligenta. Problemele mele de reglare emoțională s-au îmbunătățit considerabil de când sunt în terapie la Raluca, mai ales ca știu și ce înseamnă să nu găsești din prima terapeutul potrivit. Pentru cei ce cauta: încercați măcar o prima sedinta.

10
a votat pe 01-02-2021 cu nota
C.W.

Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Dna. Rapan este in primul rand o profesionista foarte serioasa, punctuala, riguroasa in pregatirea sedintelor. In al doilea rand, o persoana calda, expresiva si foarte inteligenta, cu o memorie buna si o capacitate inalta de a face legaturi intre informatiile primite. Si, in al treilea rand, o persoana cu o energie foarte buna si simtul umorului, astfel ca de fiecare data dupa sedintele cu ea ma simteam mai revigorat. Si de asemenea, mi-a mai placut si ca puteam discuta subiecte diferite, dincolo de psihologie si problemele mele mai mici sau mai mari. Cu permisiunea dnei Rapan, o voi contacta si pe viitor in momente de cumpana, ca cel pe care proaspat l-am depasit.

10
a votat pe 29-08-2020 cu nota
Cristi M

Ultima vizita la cabinet: iunie 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am lucrat in trecut cu alt terapeut,dar nu am rezolvat cu adevarat problemele . Apoi am hotarat sa merg la Raluca Rapan . Este o profesionista,foarte bine pregatita si este o persoana deosebita ,cum rar gasesti . Ma bucur extrem de mult ca am mers la ea la terapie,m-a ajutat sa descopar adevaratele problemele , sa le rezolv , practic m-a ajutat sa devin alt om , un om mai bun . Ii multumesc si o recomand oricand .

10
a votat pe 09-05-2020 cu nota
Laura

Ultima vizita la cabinet: mai 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Raluca este un psiholog foarte bun, pregatit si documentat. Ea stie sa asculte, sa empatizeze si sa intervina cu intrebarile potrivite. In cazul meu a fost usor sa ma simt in largul meu si sa fiu ajutata, ghidata si sprijinita pe parcursul explorarii problemelor si lucrului asupra lor. O recomand pe Raluca si pentru caldura ei si starea de spirit buna cu care te incarca dupa fiecare sedinta!

10
a votat pe 01-04-2020 cu nota
Sara Neumann

Ultima vizita la cabinet: martie 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Raluca a lucrat cu mine in regim de voluntariat atunci cand eram studenta si nu imi puteam permite terapia. Au trecut cativa ani si dupa ce m-am angajat si am avut un deces in familie, am reluat sedintele cu ea. Mi-a facut foarte bine, este un om cald, empatic, atent si ii multumesc ca a fost mereu disponibila. O recomand oricand.

10
a votat pe 25-02-2020 cu nota
Nicoleta

Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am lucrat cu dna psiholog Raluca intr-un mod foarte eficient avand o comunicare foarte buna , explicatii la fiecare pas si la fiecare intrebare. O recomand cu drag pentru cei care traverseaza o perioada dificila din viata lor si au nevoie de un psiholog competent care sa il ajute in demersul de vindecare.

10
a votat pe 26-01-2020 cu nota
DC

Ultima vizita la cabinet: decembrie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am fost sceptic in a merge la psiholog si a ma deschide in fata altor persoane. Totusi am ramas placut surprins de modul in care au decurs discutiile si de progresele facute. Recomand cu caldura!

10
a votat pe 12-02-2019 cu nota
Ionescu Adina

Ultima vizita la cabinet: februarie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am venit la Raluca dupa o perioada lunga in care ma luptasem cu atacurile de anxietate si ipohondria, cu 6 luni in urma. Rezultatele mi-au intrecut orice asteptari. Totul, de la modul cald si prietenos in care discuta cu tine, atentia pe care simti ca ti-o ofera cand te asculta si toate tehnicile si exercitiile pe care ti le arata produc o schimbare reala. Nu as putea sa "pun degetul" exact pe momentul cand s-a schimbat macazul in aceste luni insa a venit ca un proces natural si am simtit ca m-am reconectat cu potentialul pe care il am dar simtisem ca-l pierdusem. Am inceput sa am mai multa incredere in mine, sa am episoade anxioase mai rare si sa pot sa le gestionez singura, mai degraba decat sa apelez imediat la cineva. Raluca e foarte grijulie si chiar monitorizeaa progresul personal, intreaba daca merge ce face pana in acel moment, daca te simti altfel si cred ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am dobandit in urma sedintelor cu ea a fost acceptarea de sine. Nu trebuie sa ne raportam la noi si la ceea ce avem/cum gandim ca la persoane slabe, indecise, sortite esecului si izolarii. Suntem pe un spectru de dezvoltare in care poti da dovada de slabiciune in unele momente dar asta nu inseamna ca esti o persoana slaba. Trebuie sa stii sa iti gasesti un mentor, un prieten, o persoana cu experienta si expertiza care sa te ajute sa treci de hop-ul in care te afli iar eu in Raluca am gasit toate cele de mai sus. O recomand cu toata caldura tuturor pentru ca profesionalismul si felul ei prietenos si protector de a fi sunt o carte de vizita care o reprezinta intru totul.

10
a votat pe 06-01-2019 cu nota
Shadi A.

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2018
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Raluca este o persoana foarte calda si empatica, care stie sa te asculte cu adevarat si este atenta la toate detaliile, nu s-a intamplat niciodata sa uite ce i-am spus la o sedinta anterioara. La ea m-am simtit inteles, in siguranta, si niciodata judecat. Neavand romana ca limba nativa, m-a ajutat mult faptul ca Raluca stie si engleza, cand nu stiam ceva in romana, ii spuneam in engleza si ne intelegeam fara nicio problema. Pentru orice problema pe care am avut-o, Raluca a avut o sugestie sau mai multe pentru a o rezolva, este foarte inteligenta si mereu vine cu solutii practice, am avut multe de invatat de la ea. Este un exemplu pentru un om care stie cu adevarat sa asculte activ (in contrast cu ascultarea pasiva). Mi-a recomandat o carte care m-a ajutat foarte mult sa inteleg prin ce trec, si de ce se tot repeta acelasi fel de suferinta cu oameni diferiti, m-a ajutat sa ma inteleg pe mine si sa detectez acele pattern-uri care se tot repetau. M-a ajutat sa-mi vad calitatile, si sa ma iubesc mai mult si sa am mai multa incredere in mine. M-a ajutat foarte mult, intr-o perioada extrem de grea din viata mea, sa trec peste multe probleme si dificultati. Nu stiu cum as fi putut continua daca n-as fi mers la ea, ii sunt foarte recunoscator, si o recomand din toata inima!

10
a votat pe 11-12-2018 cu nota
Sorina

Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2018
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Raluca face parte din categoria oamenilor pe care-i intalnesti de cateva ori in viata si care au darul asta de a-ti bulversa efectiv existenta. In cel mai uimitor si frumos mod posibil. Si vorbesc dintr-o experienta cat se poate de personala. Am inceput terapia acum cativa ani si progresul a fost neasteptat. Cu Raluca am invatat ca demonul anxietatii nu este nici pe departe atat de intunecat si ca fricile sunt acolo ca sa fie infruntate...Am disecat impreuna ganduri, stari, sentimente si am ajuns la concluzii la care nu ma asteptam. M-am descoperit pe mine in fiecare sedinta de terapie, cu fiecare discutie, gand pus pe tapet. M-a incurajat mereu sa finalizez proiectele pe care le abandonam din lipsa de incredere in mine si in capacitatea mea de a duce un lucru la bun sfarsit. Raluca este un psiholog cu adevarat inzestrat, cu o deschidere uimitoare si cu o capacitate de a asculta pe care am intalnit-o la putini oameni. Raluca e acel terapeut care nu-ti spune ce sa faci, doar iti da niste parghii si te incurajeaza sa explorezi tu si sa te descoperi...Prezenta ei iti da pur si simplu o stare de liniste si siguranta, pentru ca, odata ce te-a luat de mana, Raluca nu te mai lasa sa cazi.

10
a votat pe 27-02-2018 cu nota
Paul M

Ultima vizita la cabinet: februarie 2018
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am inceput de cateva luni sedintele de terapie si simt deja progrese importante Am venit la dna Rapan cu anxietate puternica si acum pot sa zic ca mi-am luat iarasi viata in maini.

10
a votat pe 26-06-2017 cu nota
Kaspar J

Ultima vizita la cabinet: iunie 2017
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am facut 4 luni sedinte de terapie bilingve, romana si engleza, cu obiectiv anxietatea. Spre deosebire de alti psihologi, care aveau trecuta engleza in cv, dar nu puteau sustine o conversatie, cu dna. Rapan mam inteles foarte bine de la inceput. Am apreciat seriozitatea si profesionalismul. A very good therapist, indeed.

10
a votat pe 19-04-2017 cu nota
Raluca Sonia

Ultima vizita la cabinet: aprilie 2017
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Mi-au placut si m-au ajutat sedintele de consiliere psihologica. Senzatiile de frica s-au micsorat, iar in plus Raluca m-a incurajat sa reiau un proiect pe care il tot amanam, si care imi aduce acum multe satisfactii. Mi-as fi dorit sa avem mai multe sedinte pe saptamana, macar doua, dar inteleg explicatiile. O apreciez ca a fost deschisa si m-a facut sa ma simt confortabil in discutii.

10
a votat pe 09-02-2017 cu nota
Samoila Cristian-Ionut

Ultima vizita la cabinet: februarie 2017
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Nu o sa dau detalii privind problemele cu care am intrat pe usa acestui psiholog acum 2 ani si ceva. Tot ce pot sa va spun e ca erau multe. Acest psiholog m-a ajutat sa le depasesc si in acelasi timp sa ma dezvolt pe alte planuri. Progresele au fost si continua sa fie uriase. Bineinteles, pentru acest proces conteaza sa va implicati la randul vostru si sa nu va asteptati ca acest psiholog sa va rezolve problemele sau sa va ajute sa va dezvoltati in directia dorita, fara implicarea voastra. Dar va asigur ca efortul depus o sa aiba rezultate. Recomand.

10
a votat pe 02-12-2016 cu nota
B.B.

Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Inca de la prima sedinta am simtit o schimbare, iar pe parcursul a celor 3 luni de terapie usor usor am reusit sa ma descopar, sa ma accept si sa ma iubesc. Cel mai important este ca Raluca m-a ajutat sa invat sa accept evenimentele din viata care m-au marcat si sa invat sa imi controlez starile de anxietate din cauza carora nu puteam trai fericita si linistita, iar acum ma simt un om nou, renascut. Recomand din inima!

10
a votat pe 09-11-2016 cu nota
RC

Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am avut o interactiune foarte sincera cu Raluca care m-a ajutat enorm sa ma redescopar intr-o perioada foarte foarte confuza si grea pentru mine in care am combinat anxientatea cu depresia si sentimentele de vinovatie

10
a votat pe 18-10-2016 cu nota
Radu

Ultima vizita la cabinet: octombrie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
M-a ajutat foarte mult in a-mi recapata increderea in sine si nu numai. O recomand cu caldura!

10
a votat pe 06-10-2016 cu nota
Calancea Gabriel

Ultima vizita la cabinet: octombrie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
O persoana calda care asculta pacientul si il intelege in totalitate. Am inteles multe despre persoana mea in timpul sedintelor si o recomand pentru oricine.

10
a votat pe 27-09-2016 cu nota
Sandra P

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Un terapeut cu un dar deosebit al ascultarii, in stare sa faca legaturi inteligente si utile. Chiar daca am incheiat terapia, vreau sa ma mai duc cand voi simti nevoia sa discut cu cineva de incredere si competent.

10
a votat pe 23-08-2016 cu nota
Sonia

Ultima vizita la cabinet: august 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am parcurs un proces de terapie eficient si cu rezultate foarte satisfacatoare. De recomandat.

10
a votat pe 10-08-2016 cu nota
Lavinia

Ultima vizita la cabinet: august 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
O alternativa buna la: cel mai bun psiholog esti tu insuti. Nu e asa. Cand vorbesti cu altcineva vezi alte fatete si detalii pe care, "orbit" fiind de propriile experiente si emotii, le uiti sau ignori. Mi-a placut experienta de terapie, pe mine m-a invatat in primul rand sa invat sa imi acord mai multa atentie si sa ma pun pe primul loc. Glumind, imi dau si mie nota zece ca m-am tinut si am fost constiincioasa si doamnei Rapan tot zece, pentru ca m-am simtit inteleasa si cred ca ceea ce face este foarte util. Pe langa asta, am si ras destul de mult in sedinte si mi-ar placea sa pastram legatura.

10
a votat pe 26-07-2016 cu nota
Magda B

Ultima vizita la cabinet: iulie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Cand toata lumea se pregatea de sarbatori, eu stateam pe internet sa caut terapeut pentru starile de anxietate pe care nu le mai suportam. Am inceput terapia in ianuarie, adica in urma cu 6 luni. Intre timp pot spune ca ma simt mult mai bine, mai linistita si mai stapana pe gandurile mele. Ma bucur ca am scapat de frica de a merge cu avionul si imi pot planifica in sfarsit din nou o vacanta intr-o alta tara. Doamna Rapan a fost serioasa, profesionista si in acelasi timp calda si empatica. O recomand cu placere.

10
a votat pe 24-06-2016 cu nota
Rada

Ultima vizita la cabinet: iunie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
M-am tratat pentru o anxietate sociala si atacuri de panica. Dna. Rapan m-a ajutat sa fiu mai bine. Nu pot sa o compar cu alti psihologi, caci nu am mai fost, si cred ca pana la urma se creeaza sau nu se creeaza o relatie ca in orice alt context, dar m-am simtit inteleasa, iar atacurile de panica au disparut complet. Multumesc.

10
a votat pe 23-06-2016 cu nota
Andrei Dragomir

Ultima vizita la cabinet: mai 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Un psiholog foarte atent, cald si rabdator, o recomand din toata inima!

10
a votat pe 23-06-2016 cu nota
Dragos Chira

Ultima vizita la cabinet: iunie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am cautat ajutorul dnei Rapan dupa o despartire care m-a lasat cu un sentiment amar de neputinta. Aveam simptome depresive, mancam greu, dormeam prost etc. Nu a fost un proces usor, nici unul mereu comod. Dar am trecut prin el timp de cateva luni, iar acum ma simt in sfarsit mai puternic. Ce e cel mai important pentru mine: am inteles logica unor alegeri pe care le-am facut si tipare pe care le-am repetat de mai multe ori de-a lungul vietii. Ii multumesc dnei Rapan si pe aceasta cale pentru rabdare si flexibilitate. O recomand cu nota zece. Sanatate si putere psihica tuturor!

10
a votat pe 21-04-2016 cu nota
Diana

Ultima vizita la cabinet: aprilie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
O recomand din tot sufletul pe dna Raluca Rapan! Este mai mult decat un psiholog dedicat si profesionist, a fost un punct de sprijin si un real ajutor intr-o perioada grea din viata mea si m-a ajutat foarte mult in procesul de vindecare psihica.

10
a votat pe 12-10-2015 cu nota
Marian Sima

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2015
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Are destule recomandari, ceea ce m-a si convins sa ma indrept catre dansa, iar a mea este doar una in plus. Tin insa sa o fac, pentru ca m-a ajutat foarte mult si vreau sa ii transmit si pe aceasta cale consideratia mea. Mult succes in continuare si curaj celor care au nevoie de un imbold pentru a merge la psiholog.

10
a votat pe 03-06-2015 cu nota
Cristiana

Ultima vizita la cabinet: mai 2015
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
O recomand din tot sufletul. Un psiholog tanar, cu multa deschidere si intelegere. Se vede ca s-a format in Ardeal, nu degeaba se afla acolo cea mai buna scoala de psihologie din tara. Ii doresc doamnei Rapan o cariera lunga, rabdare si aceeasi disponibilitate pentru ca oameni de ajutat vor fi mereu. Ce sper e ca acestia sa aiba curajul sa ceara ajutorul, sa nu se rusineze, pentru ca a avea probleme psihice nu e nici o rusine. Rusinea e sa traiesti cu ele fara sa cauti oameni inteligenti si competenti, cum este si doamna Rapan.

10
a votat pe 11-02-2015 cu nota
Ileana

Ultima vizita la cabinet: decembrie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Inca de prin 2011 am cautat un psihoterapeut care sa ma poata ajuta si mai ales care sa nu ma trimita la biserica sa ma inchin. Am incercat mai multe centre, am ajuns sa iau si pastile, dar nu m-am simtit niciodata impacata cu mine. La serviciu probleme, cu parintii probleme, iar de relatie nici nu mai vorbesc. In primavara lui 2014, dupa ce mi-am dat seama ca avea sa vina o schimbare majora in viata mea, am decis sa deschid din nou internetul si sa caut un nou psihoterapeut. Recunosc ca nu am citit foarte multe recomandari, nu m-am uitat nici macar sa localizez cabinetul, dar a fost suficient sa citesc despre conceptul de psihoterapie cognitiv-comportamentala, sa aflu ca este vorba despre o persoana tanara dar cu experienta si o puternica dorinta a acesteia de a ajuta. Dintr-o persoana cu ganduri negre si vesnic pesimista, am reusit sa devin vesela, plina de viata, optimista si cu o energie de nedescris. Toate acestea doar cu ajutorul Ralucai, care mi-a oferit intelegere, sprijin, dar si critica atunci cand a fost cazul. Datorita ei am reusit sa inteleg atat de multe si sa vad mereu partea plina a paharului.

10
a votat pe 08-02-2015 cu nota
Stefana

Ultima vizita la cabinet: decembrie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am cautat un psihoterapeut atunci cand ma aflam intr-o situatie diperata : anxietatea imi controla viata,problemele din familie luasera amploare dupa nasterea fiicei mele,iar casnicia mea atarna de un fir de par.Cand aproape ca nu mai speram ca exista vreo solutie,am gasit-o pe domnisoara Raluca Rapan, care, dand dovada de profesionalism,inteligenta,caldura si nu in ultimul rand,rabdare,m-a ascultat si numai cu ajutorul sedintelor la cabinet am reusit in decurs de cateva luni sa-mi diminuez considerabil starile anxioase,sa-mi pun viata in ordine,si,implicit,sa-mi pastrez casnicia.Pe langa acestea am castigat si un prieten de nadejde!Am deosebit respect si recunostinta pentru aceasta persoana si o recomand cu toata increderea celor care sunt intr-un impas!

10
a votat pe 24-11-2014 cu nota
Iuliana

Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Recunosc ca am ales cabinetul domnisoarei Rapan pe criterii geografice, caci voiam ceva accesibil si central. Citisem desigur si review-urile postate aici, dar cat poti sa iti dai seama daca te ajuta sau nu ceva ce i-a ajutat pe altii? Am avut insa o surpriza placuta, m-am simtit confortabil in cadrul sedintelor si faptul ca am putut vorbi cu un om inteligent si pregatit m-a ajutat sa imi vad problemele din alta perspectiva. Domnisoara Rapan merita asadar cu prisosinta recomandarea mea.

10
a votat pe 29-10-2014 cu nota
Diana C

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
O profesionista desavarsita si pe deasupra un om deosebit de placut , care emana caldura si intelegere. O recomand pentru rabdarea si devotamentul de care a dat dovada.

10
a votat pe 09-10-2014 cu nota
Irina Nitulescu

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
O experienta placuta si pozitiva. Un terapeut cald , cu care se poate vorbi despre absolut orice. M-a ajutat cu adevarat.

10
a votat pe 04-08-2014 cu nota
A.F.

Ultima vizita la cabinet: august 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
O recomand pe domnisoara Raluca Rapan ca psiholog pentru deschiderea si sensibilitatea de care a dat dovada in cursul terapiei cu mine. Nu mam simtit judecata, desi mereu asta a fost motivul pentru care am amanat mersul mai repede la psiholog. Nu mia fost usor sa vorbesc despre traumele din copilarie si adolescenta prin care am trecut, dar am inteles ca doar vorbind pot sa ajung sa depasesc emotii care ma copleseau. In prezent ma simt mai echilibrata si invat sa ma accept neconditionat. Ii sfatuiesc pe toti oamenii care trec prin stari dificile si impasuri in viata sa apeleze la un psiholog, sa nu se gandeasca ca mine cu anii, pentru ca timpul este foarte pretios.

10
a votat pe 02-07-2014 cu nota
Albert

Ultima vizita la cabinet: iunie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Ideea de a evalua [atat timp cat dai o nota automat evaluezi] o relatie cu un psiholog cred ca porneste de la o premiza gresita. Aici nu vorbim de un service auto unde iti repari masina, nu vorbim nici macar de un croitor care in functie de talent si imaginatie iti poate creea o camasa frumoasa. Aici vorbim de o relatie interumana care poate diferi de la o persoana la alta. Este ca o poveste de dragoste. Uneori merge, alteori nu. Raluca Rapan, pentru ca despre ea vorbim, are toate calitatile pentru a reusii sa va faca sa interactionati. Este extrem de inteligenta, empatica, cu o atitudine ce naste incredere. Foarte bine pregatita si vad aici pe forum, cu destul de multe succese. Este asta suficent pentru a reusi? Habar am. Ceea ce stiu, si acesta este motivul pentru care o recomand, este ca Raluca Rapan trece de cele mai multe ori de cliseele obisnuite ale unui psiholog. As putea scrie aici sute de cuvinte despre modul in care se desfasoara sedintele, sau despre lucrurile pozitive care au decurs din ele. Dar nu este relevant. Fiecare interactiune umana este ceva personal, irepetabil. Nota 10 din evaluare nu este pentru un mecanic auto, este nota pe care o dau relatiei interumane pe care o am cu ea. Nu-mi permit si nu mi-as permite niciodata sa o evaluez pe ea sau cabinetul ei. Cat despre recomandare. Am cunoscut-o pe Raluca Rapan in urma cu 6 luni. Daca am ramas alaturi de ea inseamna ca asteptarile mele au fost satisfacute si am incredere sa merg mai departe. In domeniul acesta nu exista garantii. Nu exista decat incredere.

10
a votat pe 28-06-2014 cu nota
I. N.

Ultima vizita la cabinet: iunie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Ajunsa intr-un moment in care nu credeam vreodata ca pot sa ajung, domnisoara psiholog Raluca Rapan m-a ajutat sa ies din aceasta situatie. Raluca m-a ajutat prin faptul ca am putut sa-i spun toate lucrurile care mi-au trecut prin minte, indiferent de cat de inconfortabile au fost, fara sa ma simt judecata. Cateodata este nevoie sa privesti lucrurile si din alta perspectiva, pentru ca ele sa sa poata imbunatati, iar cel mai des ai nevoie de o alta persoana care sa-ti dea un imbold cand simti ca nu mai exista speranta, iar Raluca este omul potrivit pentru acest lucru.

10
a votat pe 18-06-2014 cu nota
Romeo

Ultima vizita la cabinet: iunie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Merg la terapie la domnisoara psiholog Raluca Rapan si sunt foarte multumita de cum se desfasoara sedintele: invat cate ceva despre mine de fiecare data si incep sa vad rezultatele desi nu a trecut decat o luna si jumatate de cand am inceput. Problemele mele sunt mai vechi: am venit pentru a scapa de frica de a vorbi in public, pe care o am de cand ma stiu, fiind o fire mai timida si mai retrasa, si pentru depresia in care m-am afundat de cativa ani si cu care ma tot lupt ... Nu am avut niciodata multi prieteni si am fost foarte reticenta la inceput in a-mi dezvalui cele mai intime temeri si preocupari in fata unei persoanecomplet necunoscute. Insa Raluca este un psiholog deschis, prietenos, si a stiut sa ma faca sa ma relaxez: am putut vorbi despre ceea ce ma preocupa fara sa ma tem ca ma va judeca. Pot spune ca este o prietena si un psiholog in acelasi timp, pentru ca ma sustine atunci cand imi este f greu si pot sa o sun cand am nevoie de ea. Sunt inca la inceput, dar tin sa fac aceasta recomandare pt ca sunt convins ca poate ajuta multi oameni depresivi si tematori cu rabdarea si disponibilitatea ei...

10
a votat pe 13-05-2014 cu nota
Dinu M.

Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Lumea confunda psihologul cu psihiatrul. Pe mine nu ma interesau medicamentele, de aceea am zis sa merg la un psiholog. Am ales un psiholog tanar, pentru ca si eu sunt cam de aceeasi varsta si am vrut sa ma simt mai bine inteles. Eram si curios sa vad cum se desfasoara sedintele de terapie, si in acelasi timp sa aflu mai multe despre mine. Pot acum sa zic, dupa sapte sedinte, ca doamna Rapan m-a ajutat sa imi definesc niste obiective foarte clare pentru viitorul apropiat, sa inteleg de unde vin neclaritatile mele, m-a sustinut si a fost un partener foarte bun de discutie. Inca nu am incheiat terapia, deci punctul nu a fost pus, dar mi-am modificat o parte din gandurile negative si reusesc acum sa gasesc si singur solutii la problemele care apar. Va multumesc

10
a votat pe 12-05-2014 cu nota
A.P.

Ultima vizita la cabinet: martie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Psiholog competent, serios, profesionist. Nota zece.

10
a votat pe 19-03-2014 cu nota
Maximilian V.

Ultima vizita la cabinet: martie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Nu m-am gandit niciodata sa merg la psiholog pt k am considerat ca micile obsesii nu imi vor afecta viata atat de mult pana in momentul in care am realizat ca incepusera sa ma preocupe din ce in ce mai des si ca asta imi consuma f mult timp. Tulburarea obsesiv-compulsiva nu e o afectiune usoara dar se poate ameliora substanitial cu ajutorul unui psiholog bun. Pe parcursul celor 5 luni de terapie doamna psiholog Raluca Rapan m-a ajutat sa scap de obsesii si de aceea o recomand oricarei persoana care intampina dificultati sau are probleme psihice si as dori sa ii multumesc inca o data pentru ajutor.

10
a votat pe 05-03-2014 cu nota
Adrian Siman

Ultima vizita la cabinet: martie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
Am fost prima oara in viata la terapeut acum trei luni. Nu mai stiam cum sa o scot la capat. Aveam stari depresive, nu puteam dormi, ma simteam vesnic obosit si la pamant. Consider ca am luat o decizie foarte buna, pentru ca am descoperit in mine niste resurse pe care nu credeam ca le voi mai accesa. E un proces dificil, depresia este intr-adevar o boala, dar cu ajutorul unui psiholog bun, se poate trata. Pot sa spun ca astazi ma simt mai bine, si cred ca si datorita faptului ca am ales un psiholog bun.

10
a votat pe 28-05-2013 cu nota
Monica Paun

Ultima vizita la cabinet: aprilie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Raluca Răpan
M-a ajutat cand am trecut printr-o perioada depresiva. O persoana foarte calda si empatica. Recomand.

Raluca Răpan - Cabinet individual de psihologie
Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp