Psihiatru Dr. Simu Ovidiu

psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihologie clinică
0 recomandări
Locație: Cluj-Napoca, jud. Cluj
Telefon: 0749110148
După absolvirea studiilor universitare, Ovidiu și-a efectuat specializarea în domeniul psihiatriei în centrul universitar Cluj Napoca.

După obținerea titlului de medic specialist, a activat pentru aproape 5 ani în mai multe ambulatorii din Elveția, unde a luat contact și cu domeniul psihoterapiei.

Ovidiu a făcut parte din echipe multidisciplinare, orientate să asigure pacientului un suport complet. Astfel că a dezvoltat afinitate pentru munca în echipă, și abilități de coordonare a monitorizării pe termen lung, dar și a intervențiilor in caz de criză.

În practica lui, încearcă sa prioritizeze înțelegerea activă și empatia față de pacient, având ca scop final ameliorarea calității vieții acestuia atât in plan medical, dar și al vieții sociale și profesionale.

În practica lui curentă întâlnește pacienți care acuză diverse simptome psihice, în special cele de depresie și anxietate.

Dacă aceste probleme nu sunt adresate la timp, pot scădea drastic calitatea vieții și în cele din urmă se pot croniciza.

Din păcate, mulți dintre cei care suferă de afecțiuni psihice se confruntă și cu problema stigmatizării. De aceea, încă există o mare reticență în a apela la ajutorul unui specialist, fie că acesta este medic psihiatru, psiholog sau psihoterapeut.

Consideră că omul trebuie privit ca un întreg, fără a separa simptomul și boala de persoană. Așadar, caută să descopere atât istoricul afecțiunii cât și pe cel al omului, identificând acei factori care influențează modul în care pacientul percepe și interacționează cu lumea din jurul său.

Medic specialist psihiatrie in cadrul clinicii Salvosan Ciobanca Cluj-Napoca; Colaborare part-time cu clinicile Albion Medical Bucuresti, Hope Cluj si Telios
Medic specialist psihiatrie in cadrul cabinetelor private de psihiatrie și psihoterapie „Consultation Couple et Famille" din cantoanele Vaud si Valais, Elvetia (funcții: chef de clinique adjoint, ulterior médecin associé )
Medic rezident psihiatrie Clinica de Psihiatrie, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj-Napoca, România
Supervizare individuală bilunară de orientare cognitiv-comportamentală (Dr Messaoud Benmebarek ); Supervizări periodice de grup de orientare sistemică (Dr Robert Neuburger ), in cadrul clinicii „Consultation Couple et Famille" din cantonul Vaud, Elveția
Formare psihoterapie cognitiv comportamentală in cadrul Cepuspp (Centrul de pregătire postuniversitară pentru specializarea psihiatrie - psihoterapie ) Lausanne, cantonul Vaud, Elveția
Stagiu Adictologie (Service de médecine des addiction ), departamentul de psihiatrie CHUV, Lausanne, cantonul Vaud, Elveția
Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hațieganu" Cluj- Napoca - Rezidențiat Psihiatrie
Recomandările lui implică măsuri care au ca scop menținerea unui stil de viață cât mai echilibrat, măsuri care promovează sănătatea mintală, și atunci când este cazul, tratamentul medicamentos. Pacientul are nevoie să înțeleagă de ce este necesară o anumită medicație și care este modul de acțiune al acesteia în organismul său.

În cursul formării sale ca medic psihiatru a înțeles că este vital să lucreze în strânsă legătură cu psihologul și psihoterapeutul. Studiile ne arată că psihoterapia poate uneori rezolva o problemă psihică în absența medicației, însă în cele mai multe cazuri terapia cea mai eficientă implică combinarea medicației cu procesul psihoterapeutic.

Atunci când acuzăm simptome psihice sau suferim de o afecțiune de natură psihică, ne este influențat modul în care funcționăm în majoritatea aspectelor vieții.

Ne pot fi afectate comportamentul, trăirile interioare, motivația, percepția mediului înconjurător, imaginea propriei persoane, relațiile cu cei din jur, productivitatea la locul de muncă și nu în ultimul rând, capacitatea de autoîngrijire. Afecțiunile psihice pot produce și manifestări fizice foarte variate, precum palpitații, transpirații, tremor, tensiune musculară, amorțeli, senzație de sufocare, simptome digestive, dureri diverse și alte simptome care ne pot impacta semnificativ viața.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Cabinete psihologie, psihiatrie, psihoterapie în:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp