Psiholog Socaciu Diana

psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihologie clinică
0 recomandări
Locație: Cluj-Napoca, jud. Cluj
Telefon: 0749110148
"Nu înseamnă nimic să fugi înainte de a uita. Daca ai putea fugi fără să iei cu tine atâtea resturi care te vor aduce înapoi; de pildă, să fugi fără remușcări. Puțin să-ți pese de ce lași în urma ta…"

Mircea Eliade

Dacă rănile nevindecate ne-ar lăsa să fugim prin viață așa cum ne-am dori, dacă gândurile inutile și nesfârșite ne-ar permite să vedem frumosul și dacă obsesiile s-ar derula fără durere, nu ne-am mai întoarce din drumul nostru prin viață să privim trecutul, să analizăm, să vindecăm. Cu alte cuvinte, nu ne-am mai întoarce să ne dezvoltăm. Drumul întoarcerii e presărat cu trăiri intense, frici, disconfort, iar voința ne poate ajută mai mult decât oricare altă însușire cu care ne-a înzestrat natura. Ei bine, e vorba de voință, de voința și curajul de a porni în călătoria către sufletul nostru, către noi înșine!

Într-o astfel de călătorie am pornit și eu cu ceva timp în urmă. Redescoperindu-mă, am ales să-i însoțesc pe oameni în drumul lor spre ei înșiși, să-i ajut să se regăsească și să găsim împreună soluții la dificultățile călătoriei vieții. Am ales metafora călătoriei pentru că îmi pare foarte potrivită atunci când vine vorba despre virtuțile terapiei cognitiv-comportamentale, cea în care m-am specializat.

În prezent, mă axez pe călătoria vieții de cuplu, vieții în doi, implicit pe obstacolele acesteia: dificultăți și blocaje în comunicare, infidelitate, gelozie, neîmplinire în plan sexual, comportamente de abuz și violență, absența unui sentiment de siguranță și stabilitate. Drumul vieții de cuplu nu va înceta niciodată să ne surprindă, fiind un drum cu multe poteci alternative, fără scurtături, mereu volatil, cerând efort și atenție, greu de gestionat nu doar de începători, ci și de avansați. E un drum care trebuie parcurs deopotrivă cu inima și mintea - o pereche la fel de greu de gestionat.

Da, nu e un drum ușor, dar așa cum spunea și Domnica Petrovai, alt drum mai frumos nu există! Cred cu tărie că nesiguranța, conflictul, orgoliul, vulnerabilitățile, nevoile neîmplinite, rănile nevindecate și neînțelese, aceste obstacole ale călătoriei, pot fi depășite de orice cuplu care are voința și curajul de a pași în cabinetul meu. Mai cred că e nevoie să ieșim din acest "noi" din prezent, cum spunea și Mircea Eliade: "Am ieșit din mine că să pășesc mai departe" - să ieșim din zona de confort pentru a ne putea descoperi și dezvolta printr-o învățare continuă, care va duce implicit la evoluție personală și apoi la o relație sănătoasă și funcțională de cuplu.

Psiholog atestat
Specializări: Psihoterapie cognitiv-comportamentală
Psiholog atestat
Specializări: Psihologie Clinică
Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB, Cluj-Napoca
Obținerea diplomei de licență în specializarea Psihologie
Master de Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului și Dezvoltarea Potenţialului Uman
Absolvirea masteratului, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Deschiderea cabinetului individual de psihologie
Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie
Practică Clinica de Psihiatrie pentru Ergoterapie
Cluj-Napoca
Practică la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla
Practică Școala Specială - Centrul de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă
Cluj-Napoca
Practică
Colegiul Național „Emil Racoviță"
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Cabinete psihologie, psihiatrie, psihoterapie în:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp