PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.
265 articole 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 INAINTE ›
Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje

Psihoterapia online sau e-terapia este un concept terapeutic relativ nou, care elimina intalnirile fata in fata si permite clientului si psihologului sa se afle oriunde in lume. Sedintele de tratament se desfasoara prin intermediul e-mail-ului, camerelor de chat, forumurilor, telefonului sau a camerei web.

continuare
Imagini care iti spun cat esti de stresat

Urmatoarele imagini sunt utilizate pentru a determina nivelul de stres al unei persoane (sau mai corect - nivelul de stres pe care o persoana il poate suporta).

continuare
Gandirea pozitiva - un mod de viata Gandirea pozitiva - un mod de viata

Psihologia pozitiva s-a dezvoltat in a doua jumatate a secolului XX, avandu-l ca principal promotor pe psihologul american Martin E.P. Seligman, si se concentreaza pe aspectele personale pozitive, accentuarea emotiilor pozitive, cautarea si incercarea de a dezvolta talentul si incercarea de a face viata omului mai implinita.

continuare
Cum sa stabilesti obiectivele in viata Cum sa stabilesti obiectivele in viata

Ai simtit vreodata ca te lasi dus de val in viata si, desi muncesti foarte mult, nu reusesti sa "culegi roadele" eforturilor depuse? Poate motivul acestei situatii este faptul ca nu ai investit suficient timp gandindu-te la ceea ce vrei de la viata si nu ti-ai propus niste obiective. Acestea ne ajuta sa vizualizam un viitor ideal si sa-l transformam in realitate.

continuare
Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese

Viata este o calatorie si sta in puterea noastra sa alegem destinatia dorita. Putem realiza acest lucru prin stabilirea obiectivelor in viata si ducerea lor spre indeplinire. Pentru asta trebuie sa planificam amanuntit, sa facem scheme si sa ne gandim bine, apoi sa revizuim periodic toate planurile.

continuare
Reevalueaza obiectivele Reevalueaza obiectivele

Reevaluarea obiectivelor propuse in viata nu inseamna a renunta, ci reprezinta o adaptare la realitate. Schimbarea face parte din viata noastra, fie ca este vorba de evenimente independente de vointa noastra, sau de procesul normal de dezvoltare si maturizare prin care trecem cu totii.

continuare
Cum exploatează tehnologia mintea oamenilor Cum exploatează tehnologia mintea oamenilor

Tristan Harris a fost filozof de produs la Google până în anul 2016. El studiat felul în care tehnologia afectează atenția, starea de bine și comportamentul a miliarde de oameni. În articolul său „How Technology Hijacks People’s Minds — from a Magician and Google’s Design Ethicist", Tristan Harris listează o serie de 10 modalități în care companiile de tehnologia informației exploatează vulnerabilitățile oamenilor

continuare
Cum îmi ajut creierul în depresie și adicţii Cum îmi ajut creierul în depresie și adicţii

Dopamina este unul din principalii neurotransmițători de la nivelul sistemului nervos care ajută la controlarea recompenselor și a plăcerii creierului. De asemenea, ajută la reglarea răspunsurilor de mișcare și emoționale și ne permite nu doar să observăm recompensele, ci să luăm atitudine și să ne îndreptăm spre ele. Cu alte cuvinte, dopamina este responsabilă direct de motivație și concentrare

continuare
Gândirea pozitivă sau cum să te minți singur Gândirea pozitivă sau cum să te minți singur

Cine nu a urmărit cu curiozitate filmul sau nu a citit cu interes cartea „Secretul"? Cine nu-și dorește să aibă cât ai pocni din degete tot ceea ce alții nu au reușit într-o viață de om?

continuare
Despre pesimism, cu optimism... Despre pesimism, cu optimism...

Pesimismul este perceput în mod intuitiv ca fiind "toxic sau "boală grea", iar dacă nu o boală în sine, oricum o cauză sigură de îmbolnăvire ... În orice caz, e de înlăturat din viața noastră, sursă a disconfortului și a incapacității de a ne atinge potențialul imaginat și neimaginat încă. Lucrurile stau însă chiar așa? Cum se face atunci că marii filozofi ai lumii l-au ridicat în slăvi

continuare
Neuroplasticitatea și succesul terapeutic Neuroplasticitatea și succesul terapeutic

Creierul își schimbă forma pe tot parcursul vieții, proces numit neuroplasticitate. Iată cum funcționează!

continuare
A fi impreuna este intotdeauna iubire? A fi impreuna este intotdeauna iubire?

De ce s-ar agata o femeie tanara de o astfel de speranta subreda? De ce ar renunta un barbat tanar la ce isi doreste, doar ca sa fie cu ea? Sa fii cu el, sa fii cu ea, sa fiti amandoi, par vise cheie in viata multora dintre noi. Dar ce folos

continuare
Tu ce cari în bagaj? Tu ce cari în bagaj?

În primii 7 ani din viață, prin interacțiunea cu ceea ce ne înconjoară, oameni și experiențe, se inscripționează în subconștientul nostru anumite programe de bază, care ne vor ajuta la adaptare și supraviețuire pe tot parcursul vieții.

continuare
Despre inteligenta emotionala Despre inteligenta emotionala

Auzim tot mai des despre aceast tip de inteligenta. Oare ce-o fi ? La ce se refera ? De la ce varsta avem inteligenta emotionala ? Ce sa facem cu ea, pana la urma ? Se poate educa ? O multime de de intrebari la care voi incerca sa raspund.

continuare
Atașament și psihoterapie

Teoria atașamentului poate fi considerată o teorie relațională a dezvoltării, a lumii interne, a mecanismelor de apărare și a psihopatologiei. Cercetarea atașamentului subliniază și ajută la explicarea influenței reciproce mutuale pe care pacienții și terapeuții o exercită inevitabil unii asupra celorlalți. Copiii mici sunt ființe extrem de vulnerabile și dependente, nefiind dotați cu un echipament neural avansat care să le permită să-și gestioneze singuri viața după naștere, din punct de vedere fizic, emoțional sau al provocărilor din mediul înconjurător. Pentru a supraviețui ei au nevoie de protecție din partea altora.

continuare
Învață, iubește, iartă Învață, iubește, iartă

Este viața o lecție importantă? Ce este viața? Ce este fericirea? Care este scopul vieții? Sunt întrebări puse de mii de ani. S-au dat diferite definiții acestora, încercând a se găsi secretul armoniei. Dar…acesta se află în fiecare dintre noi.

continuare
Recunoștința și avantajele ei în viața psihică Recunoștința și avantajele ei în viața psihică

Recunoștința este o virtute apreciată atât de toate religiile lumii, cât și de înțelepciunea populară. Multe proverbe, în toate limbile, vorbesc despre valoarea și profunda ei importanță. Și totuși, dincolo de dimensiunea spirituală, oamenii îi subestimează în general beneficiile pentru viața de zi cu zi.

continuare
Să facem diferenţa între tulburări psihosomatice, boli psihosomatice şi tulburări somato-psihice. Să facem diferenţa între tulburări psihosomatice, boli psihosomatice şi tulburări somato-psihice.

Activitatea psihică a omului chiar şi în condiţii de normalitate exercită influenţe asupra organelor bogat vascularizate, asupra aparatelor şi sistemelor organismului uman, iar emoţiile violente şi stările de tensiune emoţională prelungită, cum sunt cele din cadrul stresului psihic, duc la modificări ale proceselor fiziologice. Ca urmare pot apărea tulburări psihosomatice sau chiar boli.

continuare
Empatia - o capcană? Empatia - o capcană?

Paul Bloom este profesor de psihologie și științe cognitive la Universitatea Yale. El aduce un curent nou, poziționându-se, cu argumente, împotriva empatiei. Nu numai că, din punctul său de vedere, capcanele presupuse de empatie sunt numerose și nu ajută la construirea unei lumi mai bune, dar se pare că lucrurile stau exact pe dos (fie că ne raportăm la o perspectivă personală sau una globală).

continuare
Cum apar problemele de genul celor cu, care vin clientii la terapie? Cum apar problemele de genul celor cu, care vin clientii la terapie?

Cele mai multe apar pe fondul unei comunicari disfunctionale intre membrii familiei sau a cuplului.

continuare
Povestea lui Tay este despre noi Povestea lui Tay este despre noi

Tay a fost un proiect privind inteligența artificială, lansat pe 23 martie 2016 de Microsoft Corporation pe platforma Twitter. Robotul a fost proiectat să învețe din interacțiunile online cu oamenii, să imite tiparele de limbaj ale unei tinere americane de 19 ani și să comunice

continuare
Familia - „o școală fără vacanțe” Familia - „o școală fără vacanțe”

Familia este ca o școală în care nu există vacanțe, nu există zile libere.Este un proiect în care este nevoie să fii disponibibil 24 de h din 24 h cel puțin până copilul devine major. După ce copilul are 18 ani puteți să vă mai luați libere până își întemeiază o familie

continuare
De ce dormim? De ce dormim?

În societatea actuală, media numărului de ore de somn pe noapte a scăzut cu o oră și jumătate (6 ore - 6 ore și jumătate de somn/ noapte) față de anul 1950, când era de aproximativ 8 ore. Descoperirile recente din domeniul neurologiei vin cu noi teorii privind importanța somnului în sănătatea mintală, obligându-ne să reconsiderăm felul în care ne construim viețile

continuare
Grupurile terapeutice Grupurile terapeutice

Grupurile de acest tip sunt alcătuite, de obicei, din persoane cu probleme emoţionale şi personale severe. Dacă alte grupuri de autoajutor nu presupun în mod necesar un profesionist drept coordonator, cele terapeutice s-ar compromite fără reglaj competent.

continuare
Dezvoltarea competenţelor emoţionale prin intervenţie cognitiv-comportamentală Dezvoltarea competenţelor emoţionale prin intervenţie cognitiv-comportamentală

Dintre toate paradigmele psihologice, abordarea cognitiv-comportamentală a primit cea mai intensă preocupare pentru validarea ştiinţifică prin cercetări de amploare implicând mii de persoane.

continuare
265 articole 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 INAINTE ›
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK