PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.
249 articole 12 3 4 5 6 7 8 9 10 INAINTE ›
Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje

Psihoterapia online sau e-terapia este un concept terapeutic relativ nou, care elimina intalnirile fata in fata si permite clientului si psihologului sa se afle oriunde in lume. Sedintele de tratament se desfasoara prin intermediul e-mail-ului, camerelor de chat, forumurilor, telefonului sau a camerei web.

continuare
Imagini care iti spun cat esti de stresat

Urmatoarele imagini sunt utilizate pentru a determina nivelul de stres al unei persoane (sau mai corect - nivelul de stres pe care o persoana il poate suporta).

continuare
Gandirea pozitiva - un mod de viata Gandirea pozitiva - un mod de viata

Psihologia pozitiva s-a dezvoltat in a doua jumatate a secolului XX, avandu-l ca principal promotor pe psihologul american Martin E.P. Seligman, si se concentreaza pe aspectele personale pozitive, accentuarea emotiilor pozitive, cautarea si incercarea de a dezvolta talentul si incercarea de a face viata omului mai implinita.

continuare
Cum sa stabilesti obiectivele in viata Cum sa stabilesti obiectivele in viata

Ai simtit vreodata ca te lasi dus de val in viata si, desi muncesti foarte mult, nu reusesti sa "culegi roadele" eforturilor depuse? Poate motivul acestei situatii este faptul ca nu ai investit suficient timp gandindu-te la ceea ce vrei de la viata si nu ti-ai propus niste obiective. Acestea ne ajuta sa vizualizam un viitor ideal si sa-l transformam in realitate.

continuare
Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese

Viata este o calatorie si sta in puterea noastra sa alegem destinatia dorita. Putem realiza acest lucru prin stabilirea obiectivelor in viata si ducerea lor spre indeplinire. Pentru asta trebuie sa planificam amanuntit, sa facem scheme si sa ne gandim bine, apoi sa revizuim periodic toate planurile.

continuare
Reevalueaza obiectivele Reevalueaza obiectivele

Reevaluarea obiectivelor propuse in viata nu inseamna a renunta, ci reprezinta o adaptare la realitate. Schimbarea face parte din viata noastra, fie ca este vorba de evenimente independente de vointa noastra, sau de procesul normal de dezvoltare si maturizare prin care trecem cu totii.

continuare
De ce dormim? De ce dormim?

În societatea actuală, media numărului de ore de somn pe noapte a scăzut cu o oră și jumătate (6 ore - 6 ore și jumătate de somn/ noapte) față de anul 1950, când era de aproximativ 8 ore. Descoperirile recente din domeniul neurologiei vin cu noi teorii privind importanța somnului în sănătatea mintală, obligându-ne să reconsiderăm felul în care ne construim viețile

continuare
Grupurile terapeutice Grupurile terapeutice

Grupurile de acest tip sunt alcătuite, de obicei, din persoane cu probleme emoţionale şi personale severe. Dacă alte grupuri de autoajutor nu presupun în mod necesar un profesionist drept coordonator, cele terapeutice s-ar compromite fără reglaj competent.

continuare
Dezvoltarea competenţelor emoţionale prin intervenţie cognitiv-comportamentală Dezvoltarea competenţelor emoţionale prin intervenţie cognitiv-comportamentală

Dintre toate paradigmele psihologice, abordarea cognitiv-comportamentală a primit cea mai intensă preocupare pentru validarea ştiinţifică prin cercetări de amploare implicând mii de persoane.

continuare
Ostracizarea – exilul vieții moderne Ostracizarea – exilul vieții moderne

Ostracizarea constă în respingerea cuiva de către un individ sau grup, în forme mergând de la excluderea de pe terenul de joacă până la ignorarea la locul de muncă/ în familie, de la ignorarea unei întrebări la a fi părăsit în mijlocul unei conversații.

continuare
Ce poți face dacă te simți abandonat Ce poți face dacă te simți abandonat

Frica de abandon este situată la nivelul bazal al ființei umane, conexiunea cu alții mai puternici fiind o garanție a supraviețuirii. Sensibilitatea privind acest capitol primar al existenței poate fi creată în propria copilărie

continuare
Ruminarea Ruminarea

A rumina înseamnă a rula continuu în minte gânduri referitoare la cauzele, consecințele sau alte aspecte legate de eșecul în atingerea unui scop.

continuare
Importanța recunoașterii Importanța recunoașterii

Încă din primele zile de la naștere fiecare dintre noi avem nevoie permanent de semne de recunoaștere, ca o confirmare a faptului că existăm, că suntem văzuți și acceptați de cei care ne înconjoară și că prezența noastră contează pentru ei.

continuare
Mesajele ascunse din viața ta Mesajele ascunse din viața ta

Subconştientul înregistrează în mod automat tot ce se întâmplă în viaţa ta încă de când eşti în pântecele mamei. Aceste mesaje preluate de subconştient iţi influenţează emoţiile şi acţiunile tale. Subconştientul nu este raţional. De aceea, dacă gândeşti în mod conştient că vrei un job, o casă, o maşină nouă sau orice altceva şi îi dai ordin subconştientului tău, nu te va ajuta să obţii ceea ce vrei neapărat. Trebuie să consulţi supraconştiinţa ta pentru a afla dacă ceea ce vrei este bun pentru tine.

continuare
Crăciun Fericit! ... dacă trebuie, trebuie! Crăciun Fericit! ... dacă trebuie, trebuie!

Se apropie Crăciunul şi mulţi dintre noi, probabil au început să resimtă o tristeţe care se înfăţişează în timpul sărbătorilor.

continuare
Cel care nu se iubește pe sine va aștepta mereu ca ceilalți să-l iubească Cel care nu se iubește pe sine va aștepta mereu ca ceilalți să-l iubească

Altfel spus, cel în cauză îi va cere constant partenerului (și celorlalți! ) să-l iubească, să-l aprecieze și să-l înțeleagă.

continuare
Aranjează o întâlnire cu îngrijorările Aranjează o întâlnire cu îngrijorările

Preocupările ne oprimă şi reuşesc să strice momentele de relax pe care le-am câştigat cu trudă şi sacrificiu. Nu ne surprinde faptul că, atunci când suntem în vacanţă, continuăm să ne gândim la serviciul pe care l-am lăsat în aştepatare sau că permitem clienţilor să ne contacteze chiar şi la sfârşit de săptămână. Napoleon Bonaparte spunea: „Eliberează-te de griji, aşa cum te eliberezi de haine înainte de a merge la somn”.

continuare
Ce NU este tulburarea psihosomatica Ce NU este tulburarea psihosomatica

Definitia general atribuita pentru toate bolile care au la cauza factori emotionali ce genereaza simptome fizice se numeste TULBURARE PSIHOSOMATICA.

continuare
M-am spart în mii de bucăţi, ca şi cum aş fi fost de sticlă M-am spart în mii de bucăţi, ca şi cum aş fi fost de sticlă

Ca şi cum, prefăcându-mă că sunt puternic m-am crăpat pe interior, şi acum, conştient de durerea pe care o simţeam, simt că am pierdut tot ceea ce reprezenta identitatea mea.

continuare
Haina nu il face pe om!! Dar functia? Haina nu il face pe om!! Dar functia?

Vin deseori persoane in cabinetul meu care se straduiesc din rasputeri pentru a-si recastiga SINELE; PUTEREA SINELUI SI O ALTA STIMA. Am observat in jur straduinta multora de a se afirma; de a se face cunoscuti sau recunoscuti;...pe strada; tv sau alte medii mai mult sau mai putin publice! Insa ce e cu adevarat esential in aceasta atitudine, e convingerea interioara care dicteaza!

continuare
De ce sa aleg psihoterapia? Cum sa aleg psihoterapeutul? De ce sa aleg psihoterapia? Cum sa aleg psihoterapeutul?

O sa incerc un exercitiu de imaginatie, si o sa ma pun in postura ta, a clientului.

continuare
Ce sunt funcțiile executive Ce sunt funcțiile executive

Pentru a înțelege mai bine și pentru a sprijinii copiii și adulții când acestora le lipsesc unele aptitudini executive, trebuie să cunoaștem funcțiile cerebrale care stau la baza acestor provocări.

continuare
Experientele dureroase ale fiicelor adulte care au parinti dependenti de alcool Experientele dureroase ale fiicelor adulte care au parinti dependenti de alcool

Experientele dureroase ale fiicelor adulte care au parinti dependenti de alcool Robert J. Ackerman scrie despre experientele dureroase ale fiicelor adulte cu parinti dependenti de alcool in cartea „Fiice perfecte. Fiicele adulte ale alcoolicilor". Autorul spune ca fiicele care au avut mame alcoolice au altfel de probleme decat fiicele cu tati alcoolici. De exemplu, fiicele cu mame alcoolice probabil s-au simtit mai izolate decat fiicele cu tati alcoolici.

continuare
Ce NU este depresia Ce NU este depresia

Tot mai mult se folosește în ziua de astăzi termenul de depresie, și nu întotdeauna cu sensul real pe care îl are, acela de tulburare psihică

continuare
Furie, tristete, teama. Cum ne ajuta aceste emotii? Furie, tristete, teama. Cum ne ajuta aceste emotii?

Emotiile pot avea uneori o energie debordanta, dar ele ne si ghideaza in alegerile pe care le facem in viata. Emotiile au un rol important in interactiunile sociale si in crearea de noi conexiuni sociale. Constientizarea emotiilor pe care le traim ne poate ajuta sa luam decizii corecte, sa ne stabilim obiective si sa gasim motivatia interioara. Gestionarea emotiilor este o abilitate importanta pe care o invatam si o imbunatatim pe tot parcursul vietii.

continuare
249 articole 12 3 4 5 6 7 8 9 10 INAINTE ›
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK