Dezvoltare personala pentru copii

Autor: Carmen Popa
Sustineti-va copilul in calatoria sa prin viata!

In cadrul grupelor de dezvoltare personala pentru copii, urmarim educarea si imbunatatirea exprimarii emotionale, adecvarea reactiilor comportamentale ale copiilor, lucru ce va conduce la imbunatatirea adaptarii la scoala, in familie si in societate.

Printre directiile de actiune putem enumera:
Cresterea stimei de sine
Imbunatatirea si optimizarea capacitatii de autocunoastere, relationare si comunicare interpersonala
Antrenarea abilitatilor empatice
Activarea resurselor creative
Dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup
Optimizarea exprimarii emotionale
Reducerea comportamentelor problematice
Tehnicile de lucru vor tine cont de varsta participantilor si de preocuparile acestora.
Vom folosi tehnici artterapeutice (desen, colaj), jocuri terapeutice, dramaterapia, scenarii metaforice, exercitii in diade sau grup, povesti terapeutice, fabule Duss.
Dragi Parinti,
Implicarea voastra in procesul terapeutic este vitala. Parintii sunt o resursa foarte importanta pentru dezvoltarea si evolutia copiilor si adolescentilor.
Pentru mentinerea noilor deprinderi formate de copii Dvs in cadrul grupului, va fi necesar sa descoperiti noi modalitati de educare si crestere a copilului si adolescentului, bazate pe incurajari, observarea lucrurilor pozitive si recompensarea comportamentelor dorite.
Sustinerea din partea voastra este esentiala pentru valorificarea rezultatelor terapeutice si sustinerea lor in timp.

La cerere, putem organiza workshop-uri tematice pentru parinti si/sau discutii individuale.


Module :
Intercunoastere si relationare. Deblocare si motivare pentru participare la grup. Identificarea nevoilor si a motivatiilor personale.
Identificarea dificultatilor personale, dar si a resurselor, centrarea pe relatiile afective si dezvoltarea empatiei. Antrenarea capacitatii empatice, a resurselor creative si exprimarea emotionala.
Cresterea abilitatilor de comunicare si relationare, in general, si cu parintii in special. Cresterea increderii in sine prin autocunoastere.
Investigarea relatiilor problematice si gasirea de alternative. Modelarea comportamentala in cadrul relatiilor.
Povestirea terapeutica. Identificarea situatiilor problematice si a emotiilor disfunctionale.Optimizarea comportamentelor de rezolvare a problemelor. Centrarea pe solutii.
Comunicarea nevoilor, a dorintelor. Acceptarea refuzului. Exprimarea asertiva. Asumarea responsabilitatii.
Pierderea. Interpretari ale pierderii si gasirea de modalitati adecvate de despartire (modul organizat la cerere, in cazul situatiilor de divort, separare, deces, pierderea prietenilor…) .
*Modulele sunt independente, insa dezideratul nostru este sa constituim un grup de dezvoltare, prin urmare recomandat ar fi ca acelasi grup de copii sa parcurga toate modulele impreuna, pentru ca o resursa importanta va fi si grupul in sine, ca si cadru de manifestare si exprimare a fiecarui copil in parte.

Pe masura desfasurarii modulelor, odata cu dezvoltarea abilitatile empatice, de relationare si comunicare a fiecarui copil cu ceilalti copii din grup, se va crea o coeziune si o dinamica de grup, prielnice pentru cresterea increderii in sine si pentru dezvoltarea de noi resurse creative sau de comportamente adaptative.

Intr-un grup coeziv, copii isi exprima mai usor emotiile, iar invatarea prin joc este accelerata. Dina ceste considerente, si structura modulelor a fost gandita astfel incat parcurgerea lor treptata, incepand cu primul modul axat pe intercunoastere si relationare, sa creeze aceasta deschidere si coeziune de grup.

Echipa: Carmen Popa: formare in Psihoterapie Experientiala si a unificarii centrata pe adult-copil-cuplu-familie (individuala si de grup), evaluarea şi consilierea experienţială a copilului, adultului, cuplului şi familiei, licenta internationala NLP Practitioner si NLP Master Practitioner, formator acreditat CNFPA.
Violeta Popa: formare in Psihoterapie cognitiv-comportamentală, psiholog clinician, psiholog sportiv, licenta internationala NLP Practitioner si NLP Master Practitioner, formator acreditat CNFPA.

Date organizatorice :
Intalnire de grup format din maxim 10 copii, cu varste apropiate. Grupe de varsta:
7 - 9 ani
10 - 12 ani
13 - 14 ani
Frecventa intalnirilor: 1 intalniri/saptamana
Durata unei intalniri : 180 minute
Tarif : 45 lei/intalnire. Pentru doi copii din aceeasi familie, cost total : 70 lei/intalnire
Locatie : Str. Bocsa nr. 3
Datele de desfasurare : stabilite de comun acord
Pentru detalii si inscriere, va rugam sa sunati la nr. de telefon 0723572222.
Psy-gnosis Cabinet individual de psihologie Carmen Popa
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK