Test EQ - inteligenta emotionala

24017 voturi
16 intrebari
15 minute
318944 accesari
810397 vizite
Inteligenta emotionala reprezinta aptitudinea de a identifica, evalua si controla propriile emotii dar si pe cele ale persoanelor din jur. Acest tip de inteligenta rezida din capacitatea de a te cunoaste si intelege pe tine si de a-i cunoaste si intelege pe ceilalti. Inteligenta emotionala este legata de concepte precum iubire, empatie, spiritualitate, si nu are legatura cu coeficientul de inteligenta pe care il stim cu totii - IQ.

Inteligenta emotionala se bazeaza pe anumite aptitudini potentiale innascute: sensibilitate emotionala, memorie emotionala, capacitatea de procesare emotionala si capacitatea de invatare emotionala. Aceste caracteristici innascute pot fi dezvoltate si cultivate de-a lungul vietii sau, din conta, pot fi degradate, acest lucru depinzand foarte mult de modul in care suntem crescuti si educati in copilarie si adolescenta.

Exista prin urmare o distinctie intre inteligenta emotionala ca potential innascut si inteligenta emotionala ca potential dezvoltat de-a lungul vietii. In literatura de specialitate prima este denumita EI (Emotional Intelligence), iar cea de-a doua EQ (Emotional Quotient).

1
In momentele de tensiune reusesc sa raman calm si relaxat.
2
Reusesc sa identific sentimentele negative fara a deveni suparat.
3
Atunci cand trebuie sa rezolv o problema raman concentrat - nu ma pierd in detalii si nu aman.
4
Recunosc din proprie initiativa atunci cand am gresit.
5
Sunt sensibil la emotiile si starile celorlalti.
6
Pot sa accept criticile fara a deveni defensiv.
7
Ma calmez repede atunci cand sunt nervos sau suparat.
8
Reusesc sa-mi comunic necesitatile si sentimentele cu sinceritate.
9
Reusesc sa `ma adun` repede dupa un esec.
10
Imi dau seama de modul in care comportamentul meu ii afecteaza pe ceilalti.
11
Ascult cu atentie inainte de a trage concluziile.
12
Imi rezerv timp frecvent - o data la 2-4 saptamani - pentru a reflecta la locul meu in lume si la viziunea asupra vietii.
13
Aproximativ 10% din slujba mea este mai dificil decat restul lucrurilor pe care le fac.
14
Evit aproximativ 10% din slujba mea, deoarece mi se pare a fi mai dificil.
15
Daca nu ar trebui sa fac aproximativ 10% din slujba mea, locul de munca ar fi mult mai placut.
16
Nu fac cu prea mare placere partea cea mai dificila a slujbei mele (aproximativ 10%), insa atunci cand termin sunt mandru si increzator.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Cabinete psihologie, psihiatrie, psihoterapie în:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp