Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Intelegerea personalitatii - a sinelui si a celor din jur - este esentiala pentru motivatie. Oamenii sunt diferiti si prin urmare au puncte forte si necesitati diferite. Cu cat cunosti mai multe despre personalitatea ta, cu atat vei sti mai multe despre lucrurile care ii motiveaza pe ceilalti si pe tine.

Cu cat cunosti mai multe despre propria personalitate si a celor din jur, cu atat vei reusi sa afli mai multe despre modul in care ceilalti te percep, precum si modul in care reactioneaza la personalitatea si stilul tau.

Principalii factori in conducerea de succes si in motivarea ta si a celorlalti sunt adaptarea stilului de munca la ceilalti, comunicarea corecta, oferirea informatiei si a oportunitatilor educationale, identificarea cu munca.
Tipuri de personalitate Carl Jung

Teoriile psihologului si medicului elvetian Carl Gustav Jung stau la baza majoritatii sistemelor de personalitate de mare prestigiu de astazi. Cel mai mare teoretician din toate timpurile

continuare
Tipuri personalitate Myers Briggs

Tipurile de personalitate Myers Briggs - Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) - este un sistem utilizat la scara larga pentru a intelege si interpreta personalitatea umana

continuare
Tipuri personalitate Enneagram

Enneagram sau Eneagrama reprezinta denumirea unuia dintre cele mai noi sisteme de personalitate, cu accent pe motivatia psihologica si dimensiunea emotionala a vietii.

continuare
Cele patru temperamente

Cele patru temperamente, numite si umori, reprezinta faraindoiala cel mai vechi sistem de tipuri de personalitate. Influenta sa asupra psihologiei moderne este fascinanta.

continuare
Temperamentele Keirsey

Teoriile lui David Keirsey fac referire la vechiul model al celor patru temperamente, precum si la teoriile lui Carl Jung, dezvoltate de Katharine Briggs si Isabel Briggs Myers.

continuare
Clasificarea Belbin - roluri in echipa

Meredith Belbin a identificat un set de opt roluri care, prezente in cadrul unei echipe, se presupune ca ofera echilibru si cresc sansele de succes.

continuare
Personalitatea dupa Freud

Teoria lui Freud asupra personalitatii: Sigmund Freud incearca sa explice prin teoria personalitatii procesele implicate in expresia si modelarea unei personalitati.

continuare
Modelele comportamentale si cele de personalitate sunt utilizate la scara larga in organizatii, in special in psihometrie si testarea psihometrica. Aceste modele sunt utilizate de sute de ani de catre filosofi, lideri si manageri, ca ajutor in intelegerea, explicarea si administrarea mijloacelor de comunicare si a relatiilor interumane.

Utilizate corespunzator, psihometria si testele de personalitate pot avea un efect benefic imens pentru imbunatatirea autocunoasterii si cunoasterii celorlalti - motivatiile, punctele forte, slabiciunile, stilurile de munca si gandire preferate, precum si stilurile preferate si atuurile in comunicare, invatare, management si munca in echipa.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp