PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.
436 articole 12 3 4 ..... 15 16 17 18 INAINTE ›
Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje

Psihoterapia online sau e-terapia este un concept terapeutic relativ nou, care elimina intalnirile fata in fata si permite clientului si psihologului sa se afle oriunde in lume. Sedintele de tratament se desfasoara prin intermediul e-mail-ului, camerelor de chat, forumurilor, telefonului sau a camerei web.

continuare
Imagini care iti spun cat esti de stresat

Urmatoarele imagini sunt utilizate pentru a determina nivelul de stres al unei persoane (sau mai corect - nivelul de stres pe care o persoana il poate suporta).

continuare
Gandirea pozitiva - un mod de viata Gandirea pozitiva - un mod de viata

Psihologia pozitiva s-a dezvoltat in a doua jumatate a secolului XX, avandu-l ca principal promotor pe psihologul american Martin E.P. Seligman, si se concentreaza pe aspectele personale pozitive, accentuarea emotiilor pozitive, cautarea si incercarea de a dezvolta talentul si incercarea de a face viata omului mai implinita.

continuare
Cum sa stabilesti obiectivele in viata Cum sa stabilesti obiectivele in viata

Ai simtit vreodata ca te lasi dus de val in viata si, desi muncesti foarte mult, nu reusesti sa „culegi roadele” eforturilor depuse? Poate motivul acestei situatii este faptul ca nu ai investit suficient timp gandindu-te la ceea ce vrei de la viata si nu ti-ai propus niste obiective. Acestea ne ajuta sa vizualizam un viitor ideal si sa-l transformam in realitate.

continuare
Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese

Viata este o calatorie si sta in puterea noastra sa alegem destinatia dorita. Putem realiza acest lucru prin stabilirea obiectivelor in viata si ducerea lor spre indeplinire. Pentru asta trebuie sa planificam amanuntit, sa facem scheme si sa ne gandim bine, apoi sa revizuim periodic toate planurile.

continuare
Reevalueaza obiectivele Reevalueaza obiectivele

Reevaluarea obiectivelor propuse in viata nu inseamna a renunta, ci reprezinta o adaptare la realitate. Schimbarea face parte din viata noastra, fie ca este vorba de evenimente independente de vointa noastra, sau de procesul normal de dezvoltare si maturizare prin care trecem cu totii.

continuare
Scurta prezentare a tehnicii scaunului gol Scurta prezentare a tehnicii scaunului gol

Tehnica scaunului gol este adesea asociată cu școala terapiei gestalt. Acesta este un domeniu distinct în psihoterapie care pune accent pe conștientizarea prezentului, pe interacțiunea dintre individ și mediul său și pe responsabilizarea personală. Terapeuții gestalt folosesc adesea tehnica scaunului gol pentru a ajuta clienții să exploreze și să lucreze cu aspecte ale lor înșiși sau ale relațiilor lor într-un mod experiențial și concret.

continuare
Ce inseamna „locus of control”? Ce inseamna „locus of control”?

Locusul controlului este un concept care se referă la credința sau percepția individului cu privire la măsura în care el / ea controlează evenimentele sau rezultatele din viața sa. Acest concept se axează pe locul sau sursa pe care oamenii o atribuie pentru evenimentele care le afectează viața.

continuare
Ce tip de afectiuni se pot trata prin terapie gestalt? Ce tip de afectiuni se pot trata prin terapie gestalt?

Terapia gestalt poate fi utilizată pentru o gamă largă de afecțiuni și probleme psihologice. Această abordare terapeutică se concentrează pe dezvoltarea conștientizării, a relației cu sine și a relațiilor interpersonale, și poate fi eficientă în tratarea următoarelor afecțiuni și probleme

continuare
Ce este art terapia? Ce este art terapia?

Art terapia este o formă de terapie creativă și corporal expresivă, în care procesul de creație artistică este folosit pentru a ajuta beneficiarii să-și exploreze și să-și exprime emoțiile, gândurile și experiențele personale. Acest tip de terapie poate implica utilizarea unei game variate de materiale artistice, cum ar fi vopsele, crete, creioane, pensule, argilă/lut, plastilina, tehnica colajului si/sau elemente din natura, pentru a crea lucrări de artă.

continuare
Copiii cu tulburări de limbaj Copiii cu tulburări de limbaj

Din nefericire, copiii cu tulburări de limbaj sunt adesea respinși de cei din jur, iar din cauza dizabilității lor, au dificultăți în ceea ce privește capacitatea de răspuns și conștientizare socială.

continuare
Gândirea laterală Gândirea laterală

Gândirea laterală poate fi definită ca un proces deliberat prin care poate fi folosită informația cu scopul de a stimula creativitatea. Coordonatele esențiale ale acestui tip de gândire sunt intuiția, creativitatea și umorul.

continuare
Trăind cu schizofrenia Trăind cu schizofrenia

Schizofrenia este o boală psihică ce se caracterizează printr-o simptomatologie variată în care predomină fenomene de disociație psihică. Cuvântul schizofrenie provine din limba greacă, unde schizein înseamnă a despărți și fren înseamnă minte, spirit. Încă de la începutul introducerii termenului de schizofrenie în clinică, psihiatrii au afirmat frecvent faptul că psihoza apare după o psihotraumă, de exemplu eșecul la un examen, o dezamăgire în viața de cuplu, nereușita unor planuri de viitor etc.

continuare
Rolul și beneficiile psihologiei clinice Rolul și beneficiile psihologiei clinice

Psihologia clinică este o ramură importantă a psihologiei generale care se adresează tuturor persoanelor, de la 0 la 90+ ani, copii, adolescenți, tineri, adulți, vârstnici, cu sau fără afectare psihică sau mentală și care se concentrează pe:

continuare
Comunicarea alienată Comunicarea alienată

Psihologul american Marshall Rosenberg folosește termenul de "comunicare alienată" atunci când se referă la acele forme de comunicare interumană care determină absența empatiei și compasiunii, ce conduc în mod inevitabil la comportamente agresive și violente.

continuare
Educația sexuală, premisa unei vieți armonioase de cuplu și de familie Educația sexuală, premisa unei vieți armonioase de cuplu și de familie

Sunt pe deplin conştientă că abordarea psihosexualităţii umane este o sarcină extrem de dificilă dar, în acelaşi timp, extrem de provocatoare. Am ales să scriu despre această temă de actualitate şi interesantă prin prisma necesităţii unei educaţii sexuale temeinice în societatea modernă în care ne desfăşurăm precipitat existenţa.

continuare
Dezvoltarea Abilităților Soft, ipoteza unei vieți profesionale împlinite

Rezultatele cercetărilor realizate de Institutul Internațional de Cercetare de la Stanford și de Fundația Carnegie Mellon au constatat că 75% din succesul pe termen lung al muncii depinde de stăpânirea abilităților de tip soft și doar 25% de abilitățile tehnice.

continuare
Neuroștiința Angajamentului Neuroștiința Angajamentului

Suntem cu toții de acord asupra faptului că există frontiere ale cunoașterii abia născute și încă neexplorate. Una dintre aceste zone noi este neuroștiința, studiul creierului. Folosind experimente creative și tehnologie de ultimă generație, s-a descoperit că arta leadershipului își are rădăcina în știință.

continuare
Opinie război fratricid Opinie război fratricid

În ultimul an, mai exact de când s-a declanșat conflictul armat între Rusia și Ucraina, emoțiile suprastimulate de consumul de informații de multe ori false și prezentate în forme care cresc stresul, îi fac pe unii să oscileze între stări de apatie, care pot duce la izolare sau stări de hiperactivitate, care pot duce la decizii nepotrivite sau exagerate.

continuare
Autocompasiune în psihoterapie Autocompasiune în psihoterapie

Compasiunea este definită ca o conștientizare a distresului altor persoane (componenta cognitivă), implică intenția de a diminua acest distres (componenta intențională) și cuprinde o dorință autentică de a ajuta (componentă motivațională).

continuare
Utilizarea tehnicilor de mindfulness în domeniul clinic Utilizarea tehnicilor de mindfulness în domeniul clinic

Termenul mindfulness este traducerea în limba engleză a cuvândului sati, din limba pali. Pali a fost limba psihologiei budiste folosite în urmă cu 2500 de ani, iar mindfulness a fost învățătura de bază a acesteia.

continuare
Cum vindecă relația terapeutică? Cum vindecă relația terapeutică?

Să ai un spațiu sigur în care îți poți împărtăși cele mai mari frici, emoții greu de acceptat precum rușinea, vinovăția sau neputința, alături de un om care îți simte durerea și te ajută să o procesezi, nu numai că este vindecător dar este și transformator.

continuare
Bias-ul primei impresii: ce este efectul Halo? Bias-ul primei impresii: ce este efectul Halo?

Efectul HALO are un nume destul de sugestiv în psihologie și realitate, poți să îl asociezi cu aura unui sfânt, pentru că "halo" este un fenomen optic reprezentând un inel luminos.

continuare
Cum te reglezi emoțional atunci când nevoile tale nu au fost împlinite în copilărie? Cum te reglezi emoțional atunci când nevoile tale nu au fost împlinite în copilărie?

Când suntem mici toți avem niște nevoi vitale precum nevoia de iubire, siguranță, acceptare, autonomie, competență și limite (vrem ca ceilalți să nu ne încalce granițele).

continuare
Funcțiile executive și învățarea Funcțiile executive și învățarea

Succesul academic în școli este din ce în ce mai legat de stăpânirea de către copii a unei game largi de abilități care se bazează pe utilizarea strategiilor legate de funcțiile executive. Funcțiile executive au un rol crucial în procesele școlare iar dezvoltarea lor începe încă din perioada de preșcolaritate.

continuare
436 articole 12 3 4 ..... 15 16 17 18 INAINTE ›
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp