Testeaza-ti calitatile de parinte

1121 voturi
13 intrebari
10 minute
47941 accesari
125766 vizite
Specialistii americani in ortogeneza subliniaza faptul ca dragostea parinteasca nu este suficienta pentru a creste un copil sanatos din punct de vedere emotional. Chiar si cei mai iubitori parinti pot face greseli - erori de judecata - ce afecteaza copiii.

Un parinte istet formeaza la copil reactii acceptabile oferindu-le afectiune si atentie doar cand acesta se comporta corespunzator sau aplicand consecinte atunci cand copilul greseste. Deseori insa sunt diferente mari intre ce considera un parinte sau altul a fi un comportament acceptabil. Desi fiecare parinte este liber sa decida, exista cateva linii generale ce pot ajuta la asigurarea sanatatii mentale si emotionale a copilului.

Urmatorul test este bazat pe cercetarile conduse de catre James V. McConnell de la Universitatea din Michigan, bazate pe relatia mama - copil. Fie ca esti deja sau vei fi in viitor parinte, acest test te poate ajuta sa descoperi daca ai idei gresite in privinta cresterii copiilor.

1
Un copil ar trebui sa stie dinainte ce pedeapsa primeste daca nu se comporta cum trebuie.
2
Sentimentul de apropiere de copiii mei variaza in functie de comportamentul lor.
3
Imi este incomod sa discut cu copiii subiecte sensibile precum sex, fumat, alcool, atunci cand acestia imi pun intrebari pe aceste teme.
4
Periodic imi rezerv timp pentru a discuta cu fiecare copil in parte.
5
Exprimarea sincera a sentimentelor este o atitudine sanatoasa, astfel incat nu evit sa-mi laud sau cert copiii in fata prietenilor sau a fratilor.
6
Copiilor trebuie sa le oferi sansa de a fi independenti cat mai repede cu putinta, chiar daca asta inseamna sa sufere cateodata.
7
Rareori discut subiecte controversate cu copiii, deoarece se pot isca certuri.
8
Incerc sa le arat copiilor ca sunt pe aceeasi lungime de unda cu ei si ca nu sunt diferita fata de prietenii de varsta lor.
9
Nu trebuie sa-i permiti copilului sa-ti puna la indoiala judecata.
10
In general, majoritatea copiilor vor ca parintii sa le ofere mai multa libertate.
11
Daca ii cer prea multe atunci cand este mic, copilul va deveni prea anxios.
12
Copiii mici care sunt mai greu de stapanit au in general nevoie de mai multa disciplina.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Cabinete psihologie, psihiatrie, psihoterapie în:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp