Androfobia - frica fata de barbati

Androfobia este frica irationala fata de barbati. Persoanele care au aceasta frica se pot teme in general de barbati sau de o anumita caracteristica a barbatilor. Este considerata a fi o fobie specifica. Mai este cunoscuta drept arrhenfobia.

Este acceptat ca fobia apare prin combinatia unor evenimente externe traumatice si predispozitie interna ereditara. Poate determina simptome precum lipsa aerului, dificultate de a gindi, pierderea controlului, ameteala, stare de rau, imposibilitatea de a se concentra, de a lua decizii simple, greata, palpitatii, tremor, transpiratii profuse sau atac anxios sever.

Nu toate persoanele suferinde prezinta aceste simptome, unele pot avea alte reactii. Desi multi adulti sufera de androfobie si sunt constienti de irationalitatea fricii lor inca experimenteaza anxietate severa chiar si cind se gindesc doar la situatie. Totusi fobia poate fi tratata conventional folosind terapia cognitiv comportamentala incluzind expunerea si tehnici de rducere a fricii. Medicamentele pot fi folosite de asemenea, tipic antidepresivele sau antianxioasele in primele stadii ale tratamentului. Alte forme de tratament cuprind hipnoterapia, tehnica de eliberare emotionala.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp