Antropofobia - frica de oameni

Pacientii cu antropofobie prezinta frica de oameni, societate. Fobia este o frica extrema fata de persoane. Individul va evita mereu subiectul fricii, indiferent de consecinte. Cuvintul anthropo vine din greaca si inseamna om, in timp ce fobia este un cuvint grecesc pentru frica.

Antropofobia este diferentiata ca o fobie legata de phobantropia, care este o frica melancolica de a fi inconjurat de multime si de societate in general.

Simptomele fobiei depind de nivelul de frica al persoanei. In mod tipic, simptomele implica anxietate extrema, frica si orice altceva asociat cu panica, precum anxietate extrema, scurtarea respiratiilor, reaspiratii rapide, ritm cardiac neregulat, transpiratii severe, greata, uscaciunea gurii, imposibilitatea de a vorbi, tremor.

Medicatia nu este indicata pentru antropofobi, dar sunt medicamente care pot suprima atacul de panica, cu un numar de efecte secundare insa. Se poate apela la consiliere psihologica, hipnoterapie, psihoterapie si programare neurolingvistica.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp