Neofobia - frica de lucruri noi sau experiente noi (cainotofobia)

Neofobia mai este denumita si cainotofobia. In psihologie neofobia este definita drept frica persistenta si anormala de orice este nou. In forma sa usoara se poate manifesta ca nedorinta de a incerca lucruri noi sau de a rupe rutina. Manifestarile usoare sunt frecvent prezente la copiii mici (care vor ca portiunea lor de lume pe care o cunoasc sa ramina constanta) si la oamenii in virsta (care nu vor sa-si paraseasca locuintele sau obiceiurile vechi). In cercetarea biomedicala neofobia este frecvent asociata cu studiul gustului. Neofobia gustativa este o grija importanta in psihologia pediatrica. Neofobia este de asemenea comuna la animalele batrine, desi apatia poate fi o explicatie.

Neofobia alimentara la copii:

Dietele copiilor nu folosesc indicatiile virstei pentru cantitatea de grasimi saturate si sunt slabe in fructe, cereale. Este importanta varietatea, moderatia si echilibrul intre alimentele alese. Cei mai multi copii tind sa manince aceleasi tipuri de alimente repetat, dezvoltind neofobia alimentara sau absenta dorintei de a incerca alte alimente.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp