Recuperare dupa doliu - program terapeutic cu participare libera

Doliul este sentimentul de durere pe care il traim atunci cand pierdem pe cineva foarte drag. Moartea si pierderea sunt procese inevitabile ale vietii; socul, negarea, furia, tristetea fac parte din aceste procese.

Cu toate acestea, fara o interventie terapeutica, aceste pierderi pot lasa rani emotionale adanci pe termen lung, inclusiv probleme de sanatate mintala.

Primul raspuns natural intr-o situatie de doliu este socul si neincrederea. Urmeaza negarea, stadiu in care persoana indoliata are dificultati in a accepta realitatea pierderii si in care poate trai sentimentele de furie sau chiar vinovatie. Se poate instala, apoi, o perioada de depresie care poate include simptome ca: insomnie, iritabilitate, pierderea motivatiei, retragere sociala, modificari ale apetitului si dureri fizice, dupa care se trece la ultimul stadiu, acela de acceptare.

CUM TE POATE AJUTA PSIHOTERAPIA?
Daca te confrunti cu aceasta situatie, consilierea psihologica si psihoterapia te pot ajuta - intr-un spatiu bazat pe incredere, siguranta si confidentialitate - sa traversezi acest proces intr-o maniera sanatoasa, sa-ti depasesti emotiile dureroase, sa accepti pierderea si sa faci ajustarile relevante pentru a descoperi noi mecanisme de coping. raversarea unui proces de doliu este, de obicei, una de lunga durata si consilierea te poate sprijini in aceasta perioada dificila.

PROGRAM TERAPEUTIC: - O sedinta/saptamana - Durata: 8 saptamani - Costurile terapiei sunt suportate de cabinet.
Lucreția Preda — Cabinet Psihologie Galati
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp