Cursuri ARHTE in Timisoara

Gurza Maria Ancuta - Cabinet Individual de Psihologie organizeaza sub egida Asociatiei Române de Hipnoză clinică, Relaxare si Terapie Ericksoniană (ARHTE ) in Timisoara in perioada martie - aprilie 2015 urmatoarele evenimente care sunt special adresate profesionistilor din domeniile asistenta sociala, psihologie si medicina:

CURS DE FORMARE IN HIPNOZĂ CLINICĂ, RELAXARE SI TERAPIE ERICKSONIANĂ

Cursul este sustinut de Prof. Univ. Dr. Ion DAFINOIU, presedinte al ARHTE si decan al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza"din Iasi. Acest curs este acreditat de Federatia Romana de Psihoterapie si Colegiul Psihologilor din Romania
Obiectivul general al cursului este obtinerea competentei in practicarea psihoterapiei (hipnoza clinica, terapie ericksoniana si tehnici de relaxare ) in acord cu reglementarile Federatiei Romane de Psihoterapie si Asociatiei Europene de Psihoterapie
La sfarsitul cursului cursantii vor putea:
• sa practice psihoterapia in acord cu codul etic al Federatiei Romane de Psihoterapie si Asociatiei Europene de Psihoterapie
• sa evalueze psihologic pacientii utilizand criteriile DSM
• sa utilizeze hipnoza si alte tehnici relationate acesteia in terapia tulburarilor psihice
Structura cursului este urmatoarea:
PARTEA I: FORMAREA DE BAZA cu durata de 2 ani care presupune intalniri directe cu formatorul, studiul bibliografiei si verificarea acesteia prin teste de cunostinte.
Cateva teme care vor fi abordate in aceasta parte: Psihoterapia - fisa de identitate; Schimbarea terapeutica; Constient - inconstient: unde se afla resursele schimbarii; Relatia terapeutica; Metafora terapeutica; Cadrul conceptual al hipnozei, Autohipnoza; Aplicatii clinice:
- hipnoterapia tulburarilor anxioase;
- hipnoterapia tulburarilor depresive;
- hipnoterapia ticurilor si tulburarilor comportamentale
- terapia tulburarilor de comportament alimentar
- terapia tulburarilor adictive
- terapia tulburarilor psihosomatice si durerii
- terapia tulburarilor de somn
- terapia tulburarilor sexuale
Abordarea psihoterapeutica este eclectica; utilizarea tehnicilor provenind din: terapia cognitiv comportamentala, terapia familiei, terapia centrata pe obiective si solutii, programare neurolingvistica etc

PARTEA A II-A: STAGIUL CLINIC SUPERVIZAT cu durata de 2 ani care presupune:
- seminarii de supervizare conduse de formatori si supervizori
accreditati de ARHTE
-seminarii de intervizare organizate cu grupe formate din 5-7 cursanti
-supervizare individuala prin e-mail (pentru cazuri care necesita decizii
terapeutice urgente )

- la sfarsitul formarii de baza (dupa 2 ani ) cursantii vor primi din partea FRP un certificat care confera posesorului dreptul de practica a psihoterapiei sub supervizare
- dupa terminarea stagiului clinic supervizat cursantii vor primi din partea Federatiei Romane de Psihoterapie un certificat de competenta in psihoterapie (unic pentru toti cursantii care se formeaza prin cursuri organizate de asociatii acreditate de F.R.P ) .

CURS DE FORMARE CONTINUA" ABORDAREA PSIHOTERAPEUTICA A BOLNAVULUI ONCOLOGIC"


Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Cursul este sustinut de catre Dr. Laura Radu, psihoterapeut, cu o experienta de 16 ani in lucru cu bolnavii oncologici, cu o vasta formare in psihoterapie, membru fondator al Asociatiei Romane de Psihooncologie (2002 ) .
Tematica cursului:

I. Notiuni teoretice depre boala si tratament
II. Semne si simptome cu care se poate confrunta un pacient pe parcursul bolii si tratamentului
III. Legatura dintre minte, emotii si corp
IV. Abordare psihoterapeutica
V. Reactii normale si patologice
VI. Confruntarea cu teama de moarte
VII. Tipuri de interventii si necesitatea lor
VIII. Evaluare

Detalii suplimentare despre aceste cursuri puteti obtine de la Psih. Drd. Anca Gurza, reprezentantul ARHTE Banat:
Tel: 0748107800
Email: ancutagurza@yahoo.com
Web: www.hipnozaclinica.ro

Gurza Maria Ancuța - Cabinet indiviual de psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp