Cuplu si sex

Cuplu si sex
Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.
128 articole 1 2 34 5 6 INAINTE ›
10 mituri despre viaţa sexuală - Drumul spre adevăr 10 mituri despre viaţa sexuală - Drumul spre adevăr

Multe mituri despre sex sunt promovate, cu sau fără intenţie, în ziare, reviste, emisiuni, filme. Însă realitatea e alta decât cea pe care credem noi. Sexul este încă un subiect tabu, neabordat în adăncime, în acest mod, fiind greu de corectat informaţiile greşite. Să aflăm acum adevărurile ascunse în spatele unor mituri.

continuare
Barierele psihologice in calea indragostirii Barierele psihologice in calea indragostirii

Unul dintre cei mai celebri psihanalisti care au tratat problema barierelor psihologice din calea indragostirii si mentinerii unei relatii intime este Otto Kernberg. Acesta era de parere ca abilitatea de a iubi reflecta nivelul de dezvoltare al unui individ. Pentru a se indragosti si pentru a putea sustine o relatie de iubire, persoana trebuie sa atinga o anumita profunzime emotionala si un stadiu de maturitate.

continuare
Sexualitate şi intimitate Sexualitate şi intimitate

Intimitatea este mai largă decât sexualitatea. Sexualitatea poate sau nu să fie prezentă într-o secvenţă a intimităţii. Uneori sexualitatea iniţiează intimitatea, alteori intimitatea conduce la relaţia sexuală. Oricum, momentele care procedă această relaţie (preludiul-postludiul) sunt deosebit de importante pentru intimitate.

continuare
5 procese care storc relaţia de intimitate si vitalitate 5 procese care storc relaţia de intimitate si vitalitate

Russ Harris susţine că există cinci procese care stau la baza problemelor din cuplu şi care "storc" relaţia de intimitate şi vitalitate: deconectarea, reactivitatea, evitarea, a fi prins în "propria minte" şi neglijarea valorilor.

continuare
Dependenţa în cuplu Dependenţa în cuplu

Adevărata independenţă şi auto-suficienţă se bazează pe abilitiatea individului de a "depinde" de partener la nevoie. Această perspectivă are la bază teoria ataşamentului conform căreia dependenţa sănătoasă de o figură de ataşament sensibilă şi receptivă este importantă pentru funcţionarea optimă şi bunăstarea persoanei de la naştere până la moarte.

continuare
Iluzia îndrăgostirii - ataşamentul şi dependenţa faţă de partenerii abuzivi

Primul aspect de la care pornim în direcţia explicării acestei situaţii patologice este copilăria perturbată şi traumatizantă. Astfel, neglijarea şi nesatisfacerea nevoilor de dependenţă ale copiilor şi înlocuirea acestora cu un tratement abuziv, agresiv şi totalitar va produce daune majore în dezvoltarea personalităţii lor.

continuare
Fericit sau dezamăgit în viaţa de cuplu, pot schimba ceva?

Ne întrebăm deseori, după ce în cuplu apar primele dificultăţi, oare de ce lucrurile nu sunt ca la început, ce s-a întâmplat cu noi? Eram atât de fericiţi, unde este acea stare de bine, unde este acel sentiment care-mi spunea că nu pot respira, că nu pot petrece nicio clipă fără partener?

continuare
Tipuri de disfunctii sexuale. Disfunctiile sexuale la femei

Dupa durata disfunctiilor sexuale acestea pot fi vechi sau recente, fiind pasagere sau permante. Cauzele acestora sunt stabilite în urma unor investigatii complexe multidisciplinare.

continuare
Cauzele disfunctiilor sexuale

Disfunctiile sexuale sunt tulburari care afecteaza persoana în cauza în trei planuri: cognitiv, comportamental si psihologic (emoţional).

continuare
Cuplul si intimitatea

Pentru ca un cuplu sa se dezvolte, rolul major în existenta lui îl constituie intimitatea, ea fiind cea care mentine legatura trainica din cuplu, mentinand pasiunea dintre cei doi.

continuare
Fantasmele Fantasmele

Se poate spune ca fantasma se afla in inima teoriei psihanalitice, constituind una dintre notiunile sale cele mai specifice. Se cunoaste rolul major acordat de psihanaliza sexualitatii, intr-o conceptie foarte extinsa, care o situeaza in centrul functionarii psihice.

continuare
Înţelegerea şi rezolvarea problemelor relaţionale

Dacă trăim, aşa cum se pare, într-o eră şi o cultură în care perturbările emoţionale înfloresc, este preferabil să acceptăm faptul că noi înşine am putea avea un anumit grad de perturbare. Şi, în plus, trecem prin viaţă întâlnind şi deseori implicându-ne în încurcăturile celorlalţi.

continuare
Satisfactia in cuplu inainte si dupa nasterea copilului Satisfactia in cuplu inainte si dupa nasterea copilului

Care sunt provocarile unui cuplu si care sunt factorii care pot influenta satisfactia generala in cuplu, acestea sunt ideile principale care incerc sa le abordez in acest articol.

continuare
Cum sa faci dragostea sa functioneze? Cum sa faci dragostea sa functioneze?

Ca multe idei grozave, dragostea este simpla in teorie, insa in realitatea ea poate deveni destul de complicata, deoarece asa cum am prezentat si in articolele anterioare ea nu poate fi niciodata lipsita de anumite ambivalente.

continuare
Etapele ruperii unei relatii Etapele ruperii unei relatii

Aceste etape durează aproximativ între un an şi doi ani, deşi aceasta poate bineînţeles să varieze. Ce este şi mai interesant, este că aceste etape sunt inevitabile. Poţi amâna despărţirea şi să încerci să scapi de inevitabila recuperare, dar nu vei reuşi. Cu cât mai repede te hotărăşti să sfârşeşti o relaţie, cu atât mai repede te vei elibera de suferinţă.

continuare
Barierele emotionale in cuplu Barierele emotionale in cuplu

Emotiile negative afecteaza intimitatea si pasiunea din viata noastra. Rusinea si sentimentul de vinovatie cu privire la sexualitatea noastra, ca si resentimentele, mania si dispretul fata de partener sunt lucruri care trebuie abordate intr-un cuplu pentru a putea avea parte de pasiune si o relatie sudata.

continuare
Dragostea androgina Dragostea androgina

Surprinzator, cand vine vorba de relatiile dintre barbati si femei, astazi in zorii miscarilor feministe, cand femeile sunt incurajate sa urmareasca interese considerate anterior de domeniul masculin, iar de la barbati se asteapta sa fie sensibili si vulnerabili in traditia mai feminina, suntem cu totii hermafroditi.

continuare
Mituri despre relaţiile de iubire. Mituri despre relaţiile de iubire.

Relaţiile pot fi minunate sau teribile. În zilele de început ale unei relaţii, când îl ţineţi cu tandreţe pe partenerul vostru în braţe şi simţiţi cum inima vă bate în piept cu putere ca a unui boxer profesionist, este greu să vă imaginaţi că într-o zi, nu prea departe în viitor, toate aceste sentimente sublime vor dispărea.

continuare
Cum gestionăm căldura în relaţie?

Legile atracţiei, selecţia naturală sau nevoia de cunoaştere sunt câteva elemente ce dau un sens palpitant relaţiilor de cuplu. Schimbarea este inevitabilă, naturală dar controlabilă în aceeaşi măsură. Tensiunile epuizante devin surse de stres, dar dorinţele arzătoare pot păstra vitalitatea relaţiei.

continuare
Relaţia în derivă. Când să apelezi la un psihoterapeut cu pregătire în terapia cuplului? Relaţia în derivă. Când să apelezi la un psihoterapeut cu pregătire în terapia cuplului?

Pentru a nu se ajunge la situaţii neplăcute sau la o deteriorare a relaţiei dincolo de orice remediere, ar fi de dorit să apelăm la un psihoterapeut cu specializare în terapie de cuplu, atunci când observăm câteva simptome ale unei relaţii în derivă.

continuare
Creşterea intimităţii în cuplu - Cum să ai o viaţă sexuală mai bună? Creşterea intimităţii în cuplu - Cum să ai o viaţă sexuală mai bună?

Sexualitatea ocupă un loc important în viaţa fiecărui om, însă, din păcate în România nu se discută deschis despre ascest subiect. Studiile de specialitate arată că într-o relaţie, dacă viaţa sexuală merge bine, atunci aceasta aduce un plus de satisfacţie de 20%, însă dacă viaţa sexuală este nesatisfăcătoare

continuare
Dragostea sexuala Dragostea sexuala

Ca si drogurile, dependenta sexuala, ofera un puternic antidot impotriva depresiei, singuratatii, stimei de sine scazute si goliciunii existentiale. Clinic vorbind asa-zisii dependenti sexuali provin, de cele mai multe ori, din medii si din familii cu o istorie de abuz de alcool, droguri si alte compulsii variate, sugerand o puternica predispozitie generala genetica

continuare
54 de capcane relaţionale

În relaţiile de cuplu avem de-a face, în ambele sensuri, cu acţiunea unuia dintre parteneri şi reacţiile celuilalt, cu percepţii, comportamente, mesaje şi erorile aferente. Cuplul, în sens de parteneriat de viaţă, este uneori ca un fel de echipă, iar cand avem ceva de reglat

continuare
Dragostea interzisa Dragostea interzisa

In toate cazurile, dragostea interzisa depaseste in mod clar unele dintre celelalte tipare pe care le-am discutat, de exemplu iubirea triunghiulara. Totusi, aspectul interzis al iubirii si rolul special pe care il joaca in multe relatii este destul de important pentru a-si merita propria discutie.

continuare
Dragostea Triunghiulara Dragostea Triunghiulara

Dragostea triunghiulara se instaleaza atunci cand intr-un cuplu sau o casnicie mai apare o a treia persoana. Motivul pentru care cuplurile triunghiuleaza este acela ca nu vor sa aibe de-a face cu problemele si confuzia din cadrul relatiei lor.

continuare
128 articole 1 2 34 5 6 INAINTE ›
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp