Grup de terapie şi suport pentru obezitate

Obezitatea este descrisă ca o creştere a greutăţii cu mult peste valoarea normală. Ea devine cu timpul mai mult decât o problemă de aspect fizic, devine o problemă de sănătate, o problemă de adaptare socială. Persoana ajunge să experimenteze emoţii negative, ruşine, izolare socială, stimă de sine scăzută, stres, anxietate şi din păcate, de foarte multe ori, se ajunge la stări depresive.

 

Tulburările alimentare – obezitatea, anorexia, bulimia – debutează de obicei în copilărie sau adolescenţă, dar se pot manifesta la orice vârstă atât la femei cât şi la bărbaţi.


Tulburările de comportament alimentar sunt probleme grave de sănătate, cauzele acestora fiind complexe şi de cele mai multe ori necunoscute pentru persoana respectivă. Pot fi cauze biologice, genetice, caracteristici personale, istoricul familiei, stresul, traume şi schimbări majore survenite la un moment dat pe parcursul vieţii. Abordarea terapeutică a tulburărilor alimentare presupune o colaborare între medic, nutriţionist, psiholog şi grupul de suport. Consilierea psihologică şi psihoterapia ajută la creşterea eficienţei procesului de vindecare a tulburării de alimentaţie.


Te invităm în grupul nostru de suport, unde vei găsi persoane cu experienţe similare şi ceea ce este cel mai important: nu vei fi singur! Sub îndrumarea psihoterapeutului vei înţelege această boală, felul cum ea te afectează şi cum poţi lupta împotriva ei. Vei învăţa cum să iei măsuri efective de modificare a comportamentelor nesănătoase şi vei înţelege cauzele care au dus la declanşarea tulburării respective. Fiecare va fi propriul terapeut şi terapeutul celorlalţi membri ai grupului.


Grupul de suport este un sprijin real pentru cei care se luptă cu această boală. Grupul va fi format din maxim 15 persoane, în ordinea înscrierii şi a completării grupului. Întâlnirea va fi de două ore, săptămânal, iar costul participării este de 25 lei pentru fiecare întâlnire.


Înscrierile şi informaţiile le primiţi la:
psiholog Antoanela Cogian – 0744634463 psihologterapeutiasi@yahoo.com
Dacă doriţi mai multe informaţii despre grupurile de suport accesaţi link-ul de mai jos: http://psihologterapeutiasi.ro/servicii/psihoterapie-grup/

Antoanela Cogian - Cabinet individual de psihoterapie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp