Abordarea consumului ilicit de droguri: 7-8 martie 2015

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor cu 30 credite.
Pot participa psihologi, psihiatri, medici, persoane care lucreaza in invatamant, cercetare, organizatii, cursanti in formare in psihoterapie. Persoanele care pot primi credite, conform COPSI, sunt psihologii cu atestat de libera practica. Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, insa fara a primi credite.

TEMATICA CURSULUI:
1. Introducere: istoric, amploare, impact.
2. Indicii si simptome ale consumului de droguri.
3. Cauze si factori de risc ale consumului de droguri.
4. Mecanismul prin care se creaza dependenta. Rolul neurotransmitatorilor.Toxicomania (dependenta, sevrajul, toleranta) . Policonsumul, doza, supradoza.
5. Definitia drogurilor. Clasificarea drogurilor, prezentare mod de administrare, efecte, riscuri si afectiuni asociate consumului de droguri. Elemente de psihopatologie la consumatorii de droguri. Diagnosticul diferentiat.
6. Cadrul juridic. Infractiuni la regimul drogurilor.
7. Metode si tehnici de interventie specific psihoterapiei integrative.

Lectori: Dr. Gina Chiriac, Constantin Cojocaru.
Durata: cursul se va desfasura pe parcursul a două zile, 16 ore, cate 8 ore pe zi. Alte 14 ore se vor realiza sub forma activitatilor individuale supervizate si vor presupune realizarea unui studiu prin folosirea informatiilor extrase din curs in timpul cadrelor de lucru experientiale, in scopul cercetarii calitative relationale, prin metode specifice psihoterapiei integrative.
Locatia: Clinica Aquamarin din Bucuresti.
Inscrieri la: contact@aquamarin.ro
Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.
www.aquamarin.ro
Clinica Aquamarin
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp