Nu te intelegi cu copilul tau?

Schimba ceva din reactia pe care o ai fata de copilul tau, cand lucrurile nu merg bine: fa ceva diferit, fata de modul in care reactionai inainte.
Poti schimba totul sau doar vechiul tipar de gandire.
Daca consideri ca esti prea emotionat/a sau suparat/a si nu poti gandi limpede, spune: “Sunt prea suparat/a sa negociez cu tine. Du-te in camera ta pana cand ma calmez si apoi iti voi da un raspuns la ceea ce ai facut.
Aminteste-ti ca tu esti parintele.
Decide care este cel mai important lucru pe care copilul tau trebuie sa-l invete in acest timp. Daca este ceva care nu are prioritate, pot sa-l lasi pentru o alta zi. Pastreaza perspectivele deschise

Nu trebuie sa-ti justifici deciziile. Multe lucruri par sa se intample deoarece esti ingrijorat/a si tu decizi cum ar trebui sa se intample. Poti decide astfel ca toata lumea poate fi fericita. Cere ajutor partenerului sau consilierului tau!
Poti sa inveti in fiecare zi cate o lectie!.
Invata sa te ierti! Chiar si acum inveti.
Adauga propriile idei care te preocupa. Iti pot fi folositoare.

Aminteste-ti discutia cu copilul tău:
- descrie exact discuţia cu copilul tău: ce spune fiecare dintre voi, ce face fiecare,
- observa cu atentie momentele în care intervii si gaseste 3 lucruri pe care incerci să le faci, de fiecare data cand intervii. Cum reactioneaza copilul tau?
Apoi, examinează rezultatul obţinut şi scrie cel puţin 3 lucruri pe care le-ai fi putut obtine daca discutia ar fi fost mai buna, fara sa-ti sacrifici motivele. Scrie mai jos ce ai invatat din aceasta interactiune cu copilul tău.
1.--------------------
2.-----------------
3.------------------
- In viitor, cand eşti gata să întrii intr-o dispută şi vrei să eviţi asta, ce vei face prima dată ? ce vei face diferit ?
- Cum ştii că ai progresat ?
Cabinet de psihoterapie, consiliere educationala si vocationala - Cristina Stărica
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp