Agirofobia - frica de a traversa strada

Agirofobia - frica de a traversa strada
Agirofobia reprezinta frica extrema si irationala de a traversa strazile sau intesectiile. Aceasta fobie poate fi declansata de o varietate de factori traumatici sau tulburari mentale. Fata de persoanele cu simtul normal al fricii si pericolului, agirofobii gasesc motive de a fi terorizati de strazi si le evita vehement, pina la punctul in care tulburarea lor ii impiedica sa-si duca viata normala.

Identificarea fobiei este usoara. Se vor observa reactiile similare sursei irationale a fricii. Daca persoana care are posibil conditia gaseste de neconceput a fi in prezenta strazilor probabil are agirofobie. Persoana prezinta sentiment de panica cind i se prezinta idea unei strazi apropiate, reactii automate si incontrolabile la frica lor, palpitatii, ritm cardiac crescut, scurtarea respiratiilor, tremor, evitarea extrema a situatiilor care implica drumuri.

Agirofobia este tratabila cind pacientul cauta ajutorul unui psihiatru profesionist. Acesta va trebui sa descopere baza fobiei identificind cauza fricii extreme si irationale. Pacientul si terapeutul vor discuta de ce frica este nefondata, cum pot descoperi care eveniment traumatic a declansat-o si modurile posibile de a face fata simptomelor. Acest tip de psihoterapie are o rata ridicata de succes, marea majoritate a pacientilor depasindu-si sau facind fata agirofobiei. Alte metode de tratament cuprind terapia de expunere sau cea cognitiv comportamentala. Acest tip de tratament implica intilniri intre pacient si terapeut in care pacientul este expus sistematic si gradual la sursa fricii pentru a invata sa o controleze si sa-si rationalizeze fizic si mental reactiile la aceasta. Infruntind agirofobia pacientul devine obisnuit cu aceasta si poate realiza ca frica sa initiala nu are un pericol real sau iminent.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp