Cand anxietatea devine o problema - 25 august 2012 Bucuresti

Atelierul are la baza discutii si impartasirea experientelor de viata care genereaza anxietate, exercitii practice de invatare si insusire a tehnicilor de relaxare si gestionare a starilor anxioase.

Atelierul se adreseaza atat persoanelor care sufera de anxietate, fie ca este vorba despre anxietate generalizata (teama aproape continua fara a avea un obiect tinta) sau despre anxietatea din fobia sociala, cat si studentilor si masteranzilor la psihologie care doresc sa isi insuseasca anumite exercitii si tehnici de relaxare si gestionare a starilor anxioase.

Anxietatea este simtita ca o teama, frica fata de o situatie anume, de obiecte, fenomene ale naturii (tunete, fulgere), de situatii sociale, de a vorbi in public, de competitie, de performanta, de animale sau insecte, de intuneric, de spatii inchise (lift), de inaltime si lista poate continua, dar poate fi si “teama fara obiect”, senzatia ca se poate intampla ceva rau in orice moment, “senzatia de pericol care pluteste in aer”.

Anxietatea devine o problema atunci cand nu o mai putem controla, cand ne impiedica sa functionam la parametri normali, sa desfasuram activitati de rutina, cum ar fi sa mergem pe strada, sa vorbim cu oamenii, sa urcam in ascensor, sa stam intr-o incapere fara sursa de lumina naturala, sa iesim pe strada de teama de a nu intalni in drumul nostru caini, pisici sau alte animale, de a vedea paianjeni, de a ne imbolnavi, chiar teama de a merge la stomatolog, desi avem o problema serioasa si preferam sa suportam durerea si chiar sa riscam o infectie care ne-ar agrava starea de sanatate generala.

Anxietatea, teama normala, implica reactii psihofiziologice de adaptare la o situatie in care exista un pericol real sau o situatie tensionata reala si are rolul de a ne mobiliza energiile, de a ne ascutii gandirea, atentia, de a ne activa reflexele pentru a actiona repede si bine si mai ales, asa cum am mai spus si subliniez, adaptativ.

Atunci cand nu exista un pericol real si ne temem aproape permanent, “presimtind” ca ceva rau se va intampla in orice moment, cand devenim disfunctionali din cauza acestor frici, cand ne este afectata viata familiala, sociala, profesionala, atunci este vorba despre acutizarea acestei probleme pe care nu o mai putem tine sub control si dorim sa invatam sa ne gestionam gandurile, trairile, temerile, sa ne recapatam viata de dinaintea aparitiei si acutizarii acestor stari, frici, este nevoie sa apelam la ajutorul psihoterapiei.

Cum va poate ajuta psihoterapia?

Va ajuta sa identificati factorii care au declansat anxietatea, va invata cum sa gestionati aceste stari, demers care are la baza:
• exercitii de relaxare,
• exercitii de sugestie si de auto-sugestie (pe care le veti invata in cursul sedintei de psihoterapie),
• exercitii de imagerie,
• exercitii de desensibilizare,
• exercitii de restructurare cognitiva.

Obiective propuse:
­ impartasirea experientelor personale de viata si identificarea factorilor declansatori
­ identificarea factorilor care mentin starea de anxietate
­ invatarea si aprofundarea unor tehnici de gestionare si ameliorare a starilor anxioase
­ identificarea resurselor personale necesare in gestionarea si ameliorarea anxietatii
­ identificarea gandurilor negative care stau in calea atingerii starii de bine, a detesionarii

Beneficiul principal al grupurilor terapeutice este ca va ajuta sa intalniti persoane cu probleme asemantoare, va ajuta sa comunicati mai bine, sa va impartasiti trairile, fricile, reusitele unor persoane care va sprijina, va inteteg si apreciaza fiecare reusita in ameliorarea si gestionarea anxietatii la aceasi valoare ca dumneavoastra. Ca si coordonator sunt alaturi de voi pentru a va acorda suport emotional, profesional, confidentialitate, acceptare neconditionata a voastra si implicit a valorilor personale pe care le aveti fiecare dintre voi.

Coordonator grup:

Iulia Pasarin, psiholog clinician si psihoterapeut integrativ acreditat de Colegiul Psihologilor si de Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

Acest workshop va avea loc la data ocuparii numarului de locuri disponibile (data de 25 august are caracter orientativ)
Numarul optim de persoane participante este de 8
Durata atelierului: 10 – 16 (cu doua pauze de cafea)
Locatia: Bucuresti, sector 4 (zona Piata Sudului, adresa exacta se va comunica persoanelor inscrise)
Investitia pentru participarea atelier este de 50 ron pentru fiecare participant.
Pentru inscrieri ma puteti contacta prin e-mail la adresa iulia.pasarin@yahoo.com sau telefonic la numarul 0728.967.011.

Pe curand!
Iulia Pasarin - Cabinet individual de psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp