Consilierea relationala

Consilierea relationala ajuta oamenii sa isi imbunatateasca relatiile cu celelalte persoane, fie ca este vorba de relatia de cuplu, relatii familiale, sau relatii la locul de munca. Cu toate acestea, consilierea relationala este diferita de terapia de cuplu sau consilierea maritala, in sensul ca are o durata mai scurta si se axeaza pe prezent si pe strategiile necesare pentru a face fata problemelor.

Prin consilierea relationala pacientul scapa de tiparele invechite si isi constientizeaza potentialul de care dispune. Simtul identitatii si al valorii sinelui depind de soliditatea relatiilor cu ceilalti, iar cand aceste relatii se destrama la fel se intampla si cu increderea in sine. Modul in care relationam cu ceilalti este invatat din copilarie, in familia in care crestem si astfel devenim blocati in obiceiuri nesanatoase, care ne restrictioneaza.

In conditii de stres, fiecare dintre noi apeleaza la tiparele familiare - ne enervam pe membrii familiei atunci cand lucrurile nu merg bine la serviciu, sau ne asumam acelasi rol de victima pe care l-am capatat in copilarie. O relatie sanatoasa trebuie sa fie marcata de respect si incredere in sine. Simptomele unei relatii problematice includ tipare destructive acasa sau la serviciu, senzatii de constrangere si intimidare, limitarea vietii sociale de teama consecintelor, anxietate sau depresie.

Consilierea relationala ne ofera sansa de a ne examina aceste tipare de interactiune cu ceilalti, pentru a imbunatati relatiile cu colegii, prietenii sau partenerul de viata. Un aspect important al acestui proces este managementul conflictului. Diferentele dintre doua persoane trebuie sa fie respectate, astfel incat coexistenta sa fie posibila.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp