Modelul conversational

Modelul conversational
Modelul conversational a fost dezvoltat de psihiatrii Robert Hobson si Russell Meares. Aceasta abordare psihoterapeutica presupune dialogul intre pacient si terapeut - pacientul discuta despre orice ii vine in minte, iar terapeutul isi exercita atentia profesionala, incercand sa creeze o atmosfera libera de prejudecati, in care pacientul sa se simta confortabil sa-si exploreze si analizeze problemele.

Modelul conversational a integrat intelegerea psihanalitica si cercetarile din domeniile traumei, teoriilor dezvoltarii, lingvisticii, memoriei si neurofiziologiei, pentru a deveni o metoda psihoterapie eficienta. Cadrul teoretic se bazeaza pe dezvoltarea sinelui prin integrarea memoriei traumatice inconstiente. Sinele este vazut ca o forma particulara a activitatii sau procesului mental, dinamica sa manifestandu-se in fluxul constiintei si in anumite tipuri de conversatie.

Modelul conversational se adreseaza persoanelor ale caror simptome sunt cauzate de tulburari prezente in relatii si de modalitati ineficiente de a administra suferinta. Mijloacele de evitare a durerii pot duce la actiuni ce afecteaza dezvoltarea personala. Terapia are ca obiectiv invatarea in cadrul dialogului intre doua persoane, acest dialog fiind caracterizat de exprimarea, comunicarea si impartasirea sentimentelor. Conversatia terapeutica este cadrul in care se realizeaza dezvaluirea, analizarea, intelegerea si modificarea problemelor pacientului.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp