Opinie război fratricid

Opinie război fratricid

În ultimul an, mai exact de când s-a declanșat conflictul armat între Rusia și Ucraina, emoțiile suprastimulate de consumul de informații de multe ori false și prezentate în forme care cresc stresul, îi fac pe unii să oscileze între stări de apatie, care pot duce la izolare sau stări de hiperactivitate, care pot duce la decizii nepotrivite sau exagerate. Îngrijorările cu privire la viitor au declanșat stări asemănătoare ca acum 2 ani.

Apariția unor procese sufletești complexe de neputință, frică, neajutorare sau chiar pierderea speranței pentru viitor este de înțeles atunci când suntem într-o situație pe care nu o putem controla sau gestiona așa cum am putea să o facem dacă ne eliberăm de anxietate.

Lipsa de cunoaștere a istoriei celor două țări aflate în conflict armat și a modului cum s-au declanșat ultimele războaie în lume are ca și consecință înțelegerea greșită a multor aspecte.

Cum ar fi, dragă cititorule, să îți găsești un aliat emoțional potrivit în această perioadă pentru a obține clarificările necesare? Ai pe cineva în viața ta care te poate susține în momentele în care emoțiile negative excesive tind să îți conducă viața? Știi că ai mereu niște aliați cu tine sub diverse forme, dincolo de posibilitatea de a trece prin furtuna emoțională alături de un psiholog? Te încurajez, dragă cititorule, să îți testezi aliații, astfel:

1. Folosirea corpului pentru eliberarea emoțiilor prin orice formă de mișcare;
2. Exersarea respirației controlate și conștiente având atenția focusată pe amplitudine, astfel: inspir timp de 4 secunde, țin aerul 4 secunde, expir lent în 8 secunde;
3. Utilizarea internetului sau a bibliotecilor în scopul informării cu privire la situații asemănătoare de-a lungul istoriei care s-au rezolvat în mod victorios;
4. Acordarea, în mod voluntar, a ajutorului persoanelor aflate în dificultate ce are ca și consecințe imediate: regăsirea unui nou sens, manifestarea compasiunii și creșterea stimei de sine;
5. Folosirea memoriei pentru reamintirea strategiilor aplicate în cazul unor situații limită pe care le-ai mai trăit urmată de utilizarea elementelor sănătoase în scopul supraviețuirii, apoi regăsirea unui nou sens al vieții, mai exact o adaptare pozitivă.


Butu Anca Cabinet Individual de Psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp