Psihoterapie a domeniului gandirii

Psihoterapia domeniului gandirii este o forma de terapie descoperita si dezvoltata de catre psihologul american Roger J. Callahan. Tratamentul se bazeaza pe ciocanirea usoara a unor puncte de pe meridianele corpului, cu ajutorul degetelor.

Psihoterapia domeniului gandirii utilizeaza aceeasi tehnica terapeutica prezenta in Tehnicile libertatii emotionale. Diferenta consta in faptul ca lipsesc afirmatiile pozitive, iar bataile usoare cu degetele nu se repeta la fel de mult. O sedinta de psihoterapie a domeniului gandirii dureaza aproximativ 15 minute si nu se repeta.


Video: Dr. Mary Cowley demonstreaza cum puteti utiliza psihoterapia domeniului gandirii pentru a va elibera de suferinta produsa de orice tip de trauma - abuz, conflict, violenta, pierderea persoanei iubite, etc. Aceasta metoda terapeutica va ofera una dintre cele mai eficiente si mai sigure tehnici de tratament pentru depresia si anxietatea posttraumatica.

Tehnica psihoterapiei domeniului gandirii:
•  Ganditi-va la evenimentul traumatizant si notati de la 1 pana la 10 starea afectiva pe care v-o determina, in functie de cat de mult va afecteaza (1 = nu ma afecteaza deloc, 10 = cel mai groaznic sentiment imaginabil).
•  Cu 2 - 3 degete bateti usor pe laterala palmei, apoi sub nas, in coltul intern al sprancenei, sub ochi, sub brat, sub clavicula, apoi pe degetul mic spre varf si pe partea dinspre degetul mare, din nou sub clavicula, pe degetul aratator spre varf si pe partea dinspre degetul mare, din nou sub clavicula, pe dosul palmei (intre osul metacarpian al degetului mic si al degetului inelar).
•  In timp ce ciocaniti acest ultim punct de pe dosul palmei, urmati aceste instructiuni: inchideti ochii, deschideti ochii, priviti lateral stanga, apoi lateral dreapta, descrieti cu privirea un cerc intr-o directie apoi spre cealalta, apoi murmurati sau fredonati putin, apoi numarati pana la 5 si murmurati din nou.
•  Reluati bataile cu degetele incepand cu punctul din coltul intern al sprancenei si continuand cu punctul de sub ochi, la sub brat, sub clavicula, pe degetul mic, sub clavicula, pe degetul aratator, sub clavicula. Va opriti.
•  Daca simtiti ca v-ati eliberat de o parte din suferinta emotionala, puteti repeta tratamentul pana in momentul in care suferinta inceteaza de tot. Puteti nota din nou starea afectiva de la 1 la 10, pentru a observa evolutia.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp