Psihoterapie multimodala

Psihoterapia multimodala a fost intemeiata de Arnold Lazarus si este o abordare terapeutica cognitiv comportamentala, orientata spre actiune, care se adreseaza si altor dimensiuni ale functionarii psihosociale, in afara de actiune si gandire.

Terapia multimodala se bazeaza pe principiul conform caruia individul este o fiinta biologica ce gandeste, simte, actioneaza, isi imagineaza si interactioneaza, iar tratamentul psihologic trebuie sa se adreseze fiecarei dintre aceste modalitati sau dimensiuni ale psihologiei umane.

Cercetarile si studiile efectuate pe pacientii tratati au dezvaluit faptul ca psihoterapia este mai eficienta atunci cand se adreseaza in acelasi timp comportamentelor problematice, emotiilor neplacute, problemelor psihosomatice, imaginii de sine negative, gandurilor irationale, relatiilor stresante si tulburarilor biologice:

•  Comportament - activ, pasiv
•  Raspunsul afectiv - emotii
•  Senzatii - reactii la atingere, miros, vaz, auz, gust
•  Imagerie - gandirea in imagini, imaginea despre sine
•  Cognitie - gandirea in cuvinte, credinte, atitudini, opinii, stiluri de gandire
•  Relatii interpersonale - modul in care relationam cu ceilalti
•  Medicamente si alte interventii biologice - medicamente si alte substante, dieta, sport, stare generala de sanatate, somn

Majoritatea terapiilor se concentreaza pe cateva dintre aspectele expuse anterior. O analiza multimodala va ajuta terapeutul si pacientul sa identifice acele aspecte pe care pacientul le favorizeaza sau le neglijeaza. Astfel, psihoterapia va incepe cu modalitatea sau dimensiunea cea mai benefica pentru pacient si planul de tratament va include interventii si tehnici orientate spre toate modalitatile.

Psihoterapia multimodala este personalizata fiecarui pacient, astfel incat doua persoane care sufera de aceeasi tulburare pot primi planuri de tratament diferite, in functie de modalitatile preferate. Terapia are ca obiectiv ajutarea pacientului sa realizeze schimbarile dorite in cel mai scurt timp posibil.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp