Relatiile de cuplu, o sansa spre autocunoastere

Nu e indicat ca dupa ce am iesit dintr-o relatie de cuplu toxica sa intram imediat in alta relatie, cel mai probabil a doua relatie va fi la fel ca precedenta. Dupa ce iesim dintr-o relatie toxica e important sa ne alocam un timp pentru a reflecta la propria persoana, la ce anume ne-a facut sa avem o anumita pozitie nociva (atat noua cat si partenerului / partenerei) in relatie.

Pentru a descoperi raspunsul la aceste intrebari e nevoie de timp si multa introspectie, doar asa putem evolua si ne putem dezvolta. O parte dintre oameni nu-și aloca timp sa reflecte la ce s-a întâmplat și la cum au fost acțiunile și comportamentele lor din timpul relației, se aruncă grăbiți in alta relație (pe principiul "cui pe cui se scoate" ), dornici sa scape de sentimentul de singurătate sau sa-si distragă atenția de la ce a fost în trecut, visând că îi așteaptă o relație magica . Și pe lângă asta, multi dintre ei nu duc un proces de doliu pentru relația care s-a sfârșit (rămân cu anumite sentimente "suspendate" la nivel subconștient față de fostul partener ). Alții în schimb se retrag in ei și evită să mai aibă o relație pentru o perioada prea lungă de timp (ani multi ) pentru că așa simt ei că se feresc de suferință, dar dau de alta suferință, cea a singurătății îndelungate, care poate fi la fel de dureroasa . Dar ambele categorii de persoane evită să reflecte la ei înșiși, ignora toate "lecțiile" pe care ar putea să le învețe după o despărțire. Ca o noua relatie sa fie diferita (mai sanatoasa ) e nevoie ca si noi sa fim altfel, mai evoluati, mai constienti de sine, de ce e sanatos si ce nu .

Cabinet individual de psihologie Silvia Munteanu
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp