Terapie a miscarii concentrative

Terapia miscarii concentrative este o metoda psihoterapeutica fizica, nonverbala, bazata pe psihologia profunzimii si psihoterapia psihodinamica. Utilizeaza terapia explorativa si perceptuala minte - corp si tehnicile de auto constientizare pentru a lasa spatiu proceselor interne autonome.

Concentrandu-se asupra corpului, a proceselor fizice si a miscarii, o persoana poate revitaliza calitatea experientelor traite si a amintirilor ce ar putea fi excluse in terapia prin vorbire. Aceasta terapie a miscarii concentrative are ca obiectiv autocunoasterea, imbunatatirea constientizarii corporale si recunoasterea corelatiilor psihosomatice.

Terapia miscarii concentrative porneste de la teoria conform careia perceptia este formata din senzatii si experiente, concentrandu-se pe perceptia corporala in momentul prezent. Prin miscari concentrative individul reactualizeaza experiente si amintiri din copilarie, acestea materializandu-se in posturi, miscari si comportament.

Prin intermediul terapiei miscarii, materialul biografic devine actual si se poate stabili o corelatie intre experientele unei persoane si povestea vietii sale. Astfel se unifica nivelul experientelor cu cel verbal si vorbirea are rolul de a conceptualiza experientele traite si a le aduce la nivelul gandirii, asocierii, reflectiei si comunicarii. Terapia miscarii include a se misca (functiile senzorio-motorii), a fi miscat (emotiile) si a fi pe cale de a se misca (parcurgerea pasilor in cadrul depasirii piedicilor externe sau interne, reale sau imaginate).

Terapia miscarii concentrative are efecte benefice in cadrul terapiei individuale si a terapiei de grup, pentru afectiuni psihosomatice, tulburari narcisistice si de personalitate borderline, tulburari nevrotice, afectiuni rezultate in urma dependentelor, interventii in situatii de criza, tulburari compulsive, traume, psihoze, anxietate morbida, tulburari alimentare, depresii, boli cronice cu dureri, educatia adultilor.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp