Telefon fobia

Telefon fobia este o conditie psihologica in care persoana experimenteaza frica extrema sau evitarea folosirii telefonului. Frica poate deveni mai intensa atunci cind trebuie sa dea telefon sau sa primeasca, in ultimul caz se poate intensifica pina in punctul cind individului ii este frica si sa asculte un mesaj vocal.

Se pare ca aceasta fobie de telefon sau anxietatea fata de situatiile sociale este cea de-a treia problema psihologica mare astazi. O persoana care este fobica fata de telefon foloseste toate metodele si motivele posibile pentru a evita conversatiile la telefon in toate contextele. Sunetul unui telefon poate induce atacuri de panica, scurtarea respiratiilor, transpiratii, greata si palpitatii. Cei cu forma severa a fobiei pot evita activitatile legate de telefon cum ar fi verificarea si raspunsul la mesajele telefonice. Cind slujba unui astfel de individ depinde de telefoanele date, individul se va gindi ca va esua. Acestia nu vor aplica de obicei pentru joburi in care folosirea telefonului joaca un rol.

Chiar si indivizii afectati gasesc aceasta fobie irationala. Originea neidentificata a tulburarii sugereaza ca cei afectati se simt ridicoli, agravind fobia. Acestia se tem de a nu fi jigniti la telefon, de a nu li se inchide, de a nu li se spune sa plece, de a nu li se vorbi agresiv - griji care ii fac sa uite scopul principal al telefonului si sa para stupizi.

Exista multiple aborduri terapeutice pentru aceasta fobie, ruta aleasa depinde de severitatea anxietatii. Unele persoane pot urma metode de auto-ajutor cu succes considerabil sau ajutor profesional. Consilierea in forma discutiilor nu este un model de ales. Tratamente mai eficiente sunt terapia cognitiva, incluzind expunerea la telefon, in care cel afectat este expus la exercitii practice provocatoare. Restructurarea cognitiva presupune provocarea gindurilor nesanatoase asociate cu fobia si substituirea lor cu moduri sanatoase de a gindi despre activitate. Unii terapeuti aplica si programarea neurolingvistica pentru cazurile severe.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp